Με συνέπεια και συνέχεια στην πολιτιστική του δράση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Λεωνίδα Κ. Μακρή - ιατρού, εγκαινιάζει το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στις 19:30 στο κτίριο της Στέγης Τέχνης & Πολιτισμού του Ιδρύματος, την έκθεση «ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΠΑΝΘΙΣΜΑ, Από τον Γύζη έως το σήμερα».

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στις 11:30, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση από τον επιμελητή της έκθεσης, Μάνο Στεφανίδη, Ιστορικό Τέχνης και Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η έκθεση είναι ένα πανόραμα της ελληνικής ζωγραφικής, με έργα από ιδιωτικές συλλογές, όπου παρουσιάζονται ιστορικοί καλλιτέχνες όπως ο Νικόλαος Γύζης, ο Περικλής Πανταζής, ο Κωνσταντίνος Παρθένης, ο Θεόδωρος Ράλλης, ο Κωνσταντίνος Βολανάκης, ο Ιωάννης Αλταμούρας, ο Αιμίλιος Προσαλέντης, ο Δημήτριος Γιολδάσης, ο Γιώργος Γούλας, ο Σπύρος Βασιλείου, ο Γιάννης Μόραλης, ο Διαμαντής Διαμαντόπουλος, ο Mayo, o Βαλέριος Καλούτσης, ο Γιώργος Γκολφίνος και ο Μάκης Θεοφυλακτόπουλος, που από τον 19ο αιώνα μέχρι και σήμερα πρωταγωνιστούν στην ελληνική καλλιτεχνική σκηνή. Παράλληλα παρουσιάζονται σύγχρονοι καλλιτέχνες οι οποίοι διεκδικούν τη δική τους θέση στην ιστορία: ο Θεόδωρος Πανταλέων, ο Χρήστος Αντωναρόπουλος, ο Κώστας Παπανικολάου, ο Θανάσης Μακρής, ο Παντελής Ψαρράς, ο Νικόλας Κληρονόμος, η Κάλλη Καστώρη, ο Στάθης Βατανίδης, ο Κώστας Ντιός και ο Νεκτάριος Κοντοβράκης.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εγκαίνια: Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 στις 19:30

Διάρκεια έκθεσης: 2 Δεκεμβρίου 2023 - 3 Φεβρουαρίου 2024

Χώρος: Στέγη Τέχνης & Πολιτισμού του Ιδρύματος Λεωνίδα Κ. Μακρή – ιατρού: Βύρωνος & Γαριβάλδη, Τρίκαλα, τηλ. 24310 72360, stegilmakri@gmail.com

Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη έως Παρασκευή 11.00-13.30 &17.30-20.30

Σάββατο - Κυριακή 11.00-13.00

Είσοδος ελεύθερη

Επιμέλεια έκθεσης: Μάνος Στεφανίδης, Ιστορικός Τέχνης

Διοργάνωση: Κοινωφελές Ίδρυμα Λεωνίδα Κ. Μακρή - ιατρού

Πρόεδρος Ιδρύματος: Στεφανία Γ. Τριγώνη

Γραφείο Τύπου / Δημόσιες σχέσεις: Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου

Οπτική επικοινωνία & σχεδιασμός καταλόγου: Δημήτρης Πληβούρης

Χορηγός έκδοσης καταλόγου: Περιφέρεια Θεσσαλίας

Χορηγός εγκαινίων: Τσιλιλή