Χαμηλές ταχύτητες καταγράφονται στην πλατφόρμα myΘέρμανση μέσω της οποίας τα νοικοκυριά υποβάλουν αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα.

Σε σύνολο 1,2 εκατ. δικαιούχων που χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα για να ζεστάνουν την κατοικία τους, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περίπου 330.000 αιτήσεις ενώ την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις.

Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι χιλιάδες νοικοκυριά δεν γνωρίζουν ότι δικαιούνται επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο πολλοί δικαιούχοι να επέλεξαν φέτος άλλες μορφές θέρμανσης όπως πετρέλαιο ή φυσικό αέριο και έχουν ήδη λάβει την προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης.

Σημειώνεται ότι από την οικονομική ενίσχυση για το ρεύμα εξαιρούνται όσοι έχουν λάβει επίδομα θέρμανσης για πετρέλαιο, φυσικό αέριο, καυσόξυλα κλπ.

Σύμφωνα με χρονοδιάγραμμα η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή έως και τις 19 Ιανουαρίου 2024 και αμέσως μετά θα κλείσει για να «τρέξουν» οι έλεγχοι και η διαδικασία προκειμένου το επίδομα θέρμανσης να φανεί ως έκπτωση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος (έναντι ή εκκαθαριστικό) των δικαιούχων.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση κυμαίνεται από 45 έως 480 ευρώ και να αφορά το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2024.

Mε πληροφορίες από insider.gr