Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το βράδυ έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, από το βράδυ της Δευτέρας (04/09) μέχρι και τις πρωινές ώρες προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Τη Δευτέρα τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία τη βόρεια Εύβοια, τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα, ενώ σταδιακά από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Στα Τρίκαλα, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr., προβλέπονται βροχές από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας ενώ το μεσημέρι καταιγίδα στην περιοχή. 

Από το απόγευμα της ημέρας τα φαινόμενα σταματούν και ο καιρός παρουσιάζει σημαντική βελτίωση με καλοκαιρία και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας μέχρι το τέλος της νέας εβδομάδας. 

trikalaenimerosi.gr