Το ερώτημα «είμαστε σοβαροί;», είναι απολύτως ρητορικό καθώς με κανέναν τρόπο δεν απαντάται. Αφενός, πώς να πεις «όχι, δεν είμαστε σοβαροί». Αφετέρου, πώς να πεις «ναι, είμαστε σοβαροί». Και αυτό διότι, όπως συνηθίζουμε να λέμε, μια εικόνα χίλιες λέξεις.

Τα δέντρα σε τμήμα της όχθης του Ληθαίου ποταμού χρησιμοποιήθηκαν από τα τεχνικά συνεργεία ως στηρίγματα στο …καλούπωμα των υπό κατασκευή έργων, στο πλαίσιο της ανάπλασης της παρόχθιας ζώνης του ποταμού. Το εμβληματικό έργο του Δ.Τρικκαίων, όπως παρουσιάστηκε, προϋπολογισμού 3.100.000 εκατομμυρίων ευρώ δεν γινόταν χωρίς να τα πληγώσει.

Καταλαβαίνει εύλογα κανείς, πως η κακή πορεία των έργων στην πόλη δεν οφείλεται αποκλειστικά μόνο στην ταυτόχρονη έναρξή τους, αλλά και σε άλλους λόγους. Στην έλλειψη τεχνογνωσίας και την προχειρότητα. Και μπορεί σε άλλες περιπτώσεις οι αστοχίες και αδυναμίες να αποκτούν ανεκδοτολογικό χαρακτήρα -δες Γαριβάλδη, δες κυβόλιθο (!) Καραϊσκάκη-, στην συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, το θέμα αποκτά άλλες διαστάσεις. Σοβαρεύει επικίνδυνα.

Διότι, σε αυτές τις εικόνες δεν μπορεί να αποτυπωθεί η διάθεση μιας σοβαρής Δημοτικής Αρχής, που εργάζεται για το καλό της πόλης.

Φωτογραφίες Paschalidis Georgio, facebook

Μ.Σ. trikalaenimerosi.gr