Το μπουζούκι είναι όργανο. Ο αστυνομικός είναι όργανο. Άρα, ο αστυνομικός είναι μπουζούκι.

Στον δρόμο που χάραξε ο συγκεκριμένος παντελώς ανορθόδοξος συλλογισμός γεννιούνται  καθημερινώς νέοι, καθώς υπάρχουν πολλοί θαυμαστές του. Προσωπικώς, αυτός ο θαυμασμός και η αγάπη μού φέρνουν στο νου τον Πυρρωνισμό της Σκεπτικιστικής Φιλοσοφικής Σχολής περί αφασίας και αταραξίας, με στόχο την κατάκτηση της ευδαιμονίας. Παιδιά, ησυχάστε! Τα πάντα είναι ρευστά γύρω μας. Τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως φαίνονται. Είναι αδιάφορα, δηλαδή άλλοτε έτσι κι άλλοτε αλλιώς. Επ΄ουδενί δεν θα πρέπει να αποδίδουμε αντικειμενική αξία σε τίποτα, προκειμένου να αποφύγουμε την ταραχή που συνεπάγεται η διατύπωση οποιασδήποτε κρίσης. Επιπροσθέτως, αυτό που το πας! Είναι δυνατόν για κάθε κρίση να βρεθεί μια άλλη, η οποία ισχύει εξίσου. Αφασία, λοιπόν, μακριά από κάθε κρίση, που οδηγεί στην αταραξία αφού προέχει η απόλυτη ψυχική ηρεμία και γαλήνη. Μπουζούκι του Χιώτη είναι ο αστυνομικός κι αν πάλι είναι του Ζαμπέτα, δεν θα τα χαλάσουμε.

Έχω μιαν υποψία πως στα Τρίκαλα υπάρχουν ένθερμοι Σκεπτικοί, διότι δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικώς αυτό που διάβασα πριν λίγες ημέρες. Σε αυτόν τον έρμο τον ηλεκτρονικό τον τύπο, ο οποίος γιατί να υπάρχει άραγες σε αυτόν εδώ τον τόπο… 

«Άφησαν εποχή οι πινελιές ελαιουργίας του ζωγράφου…». Ο τίτλος αναφέρεται σε μια έκθεση ζωγραφικής, αλλά δεν θα πούμε κάτι περισσότερο αφού σε τίποτα δεν φταίει ο εξαιρετικός ζωγράφος. Πού να περίμενε τέτοια διθυραμβική κριτική για το έργο του! Εγώ, πάντως, στη θέση του θα έλεγα, να ανοίξει η γη να με καταπιεί! Ας αναλύσουμε, λοιπόν, αυτές τις πινελιές ελαιουργίας με ψυχραιμία και με την συνδρομή του greek-language.gr - Λεξικό Τριανταφυλλίδη. Οι πηγές επιβάλλεται να είναι πάντα έγκυρες και αξιόπιστες. Jamais Wikipedia.

ελαιουργία η [eleurjía] : κλάδος της τεχνολογίας τροφίμων που αφορά τις μεθόδους παραγωγής ελαιολάδου ή άλλων εδώδιμων ελαίων. || βιομηχανία (επιχείρηση) παραγωγής και επεξεργασίας ελαιολάδου ή άλλου εδώδιμου ελαίου· ελαιουργείο.

ελαιογραφία η [eleoγrafía] : α. ζωγραφική με ελαιοχρώματα: H τεχνική της ελαιογραφίας. β. ζωγραφική παράσταση, πίνακας ζωγραφικής με ελαιόχρωμα· (πρβ. λάδι3): Παλιές ελαιογραφίες κοσμούν την αίθουσα.

[λόγ. ελαιο- + -γραφία μτφρδ. γαλλ. peinture à l΄huile]

Εντελώς αυθόρμητα και αβίαστα, λοιπόν, πατώντας πάντα πάνω σε μια επιστημονική βάση, οδηγούμαστε στον κάτωθι συλλογισμό:  

Η ελαιουργία βγάζει το λάδι. Η ελαιογραφία έχει χρώματα με λάδι. Άρα, η ζωγραφική είναι ελαιουργία.

Η επιτομή της αφασίας και αταραξίας σε μια σύγχρονη εκδοχή. Στα κομμάτια να παν όλα, εμείς να ΄μαστε καλά! Κι ο ζωγράφος έχει λιόδεντρα, λιοτρίβι και λιοστάσι και τα περνά ακόμη καλύτερα! Βγάζει το λάδι της χρονιάς. Αν περιμένει απ΄τους πίνακες…

Μου αρέσει πολύ ο Σκεπτικισμός. Ωστόσο, ποτέ δεν θα μπορέσω να απαρνηθώ την Επικούρεια Φιλοσοφία. Στοχεύοντας στην αταραξία του νου και της ψυχής μέσω της κατάκτησης της ηδονής. Της αρχής και του τέλους του μακαρίως ζην.