Την επισκευή των σχολικών μονάδων στη Θεσσαλία που υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία daniel δρομολογεί το υπουργείο Υποδομών. Είναι 79 τον αριθμό και ανήκουν στις περιφερειακές ενότητες Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας, Μαγνησίας και Φθιώτιδας.

Η πρώτη αποτίμηση των ζημιών έγινε από τις Κτιριακές Υποδομές (πρώην Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, υπάγεται στο υπουργείο Υποδομών), η οποία κατέληξε σε έναν κατάλογο με τα 24 σχολικά συγκροτήματα των οποίων η κατασκευή επείγει.

Πρόκειται για σχολεία στους δήμους Φαρκαδόνας, Τρικκαίων, Παλαμά, Καρδίτσας, Δομοκού και Βόλου, οι ζημιές στα οποία κοστολογούνται σε 13-15 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση θα προέλθει πιθανότατα από τον ιδιωτικό τομέα, καθώς οι ιδιώτες χορηγοί επιθυμούν να αναλάβουν έργα με «κοινωνικό αποτύπωμα».

Τις εργασίες επισκευής θα αναλάβουν οι Κτιριακές Υποδομές, που έχουν εγνωσμένη εμπειρία στο θέμα. Αυτό που θα ακολουθήσει, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, είναι η πράξη ανάθεσης των εργασιών από το υπουργείο Υποδομών στις Κτιριακές Υποδομές. Κατόπιν ο φορέας θα καλέσει με κλειστή διαγωνιστική διαδικασία εταιρείες να καταθέσουν προσφορές.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr