Με ένα τραγούδι που εμφανώς εκφράζει τον μεγάλο τρικαλινό καλλιτέχνη, το “Δρόμοι Παλιοί” (μουσική Μ. Θεοδωράκης – στίχοι Μ. Αναγνωστάκης), ο Δημήτρης Καβράκος τραγούδησε ενώπιον των συμπατριωτών του τρικαλινών στο 4ο Opera Gala που φέρει το όνομά του.

Το ζεστό βράδυ της 25ης Αυγούστου 2023 είχε διττή σημασία.

Από τη μια, η επανεμφάνιση – εμπόδιζε τις μετακινήσεις η πανδημία – του Δημήτρη Καβράκου στα Τρίκαλα. Από την άλλη, το εξαιρετικό πρόγραμμα που παρουσίασαν 9 διάσημοι και άκρως σημαντικοί καλλιτέχνες της όπερας και του λυρικού τραγουδιού.

Ετσι το κατάμεστο υπαίθριο θέατρο του Δήμου Τρικκαίων στο Φρούριο, φιλοξένησε μια πανδαισία μουσικής και ήχων, ένα ταξίδι σε γνώριμα για πολλούς αλλά και πρωτοφανέρωτα για άλλους, ακούσματα.

Τεράστιοι ήδη καλλιτέχνες και με την τρικαλινή Ματίνα Τσαρουχά ήδη να διαπρέπει στο εξωτερικό, συνδύασαν το ήθος με τη φωνή, τις εξαίσιες ερμηνείες με τον σεβασμό στον στίχο, τη ζεστή βραδιά με τη δροσιά της φυγής μέσω των τραγουδιών.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς, μιλώντας και εξαίροντας τον Δημήτρη Καβράκο, έδωσε έμφαση στον αγώνα που έδωσε, στο πώς, από τα Τρίκαλα έφτασε “με την ευχή της μάνας στη La Scala του Μιλάνου, πάντα υπενθυμίζοντας την τρικαλινή του καταγωγή”.

Και με ένα μεγάλο “ευχαριστώ, τίμησε τον καλλιτέχνη εκ μέρους του Δήμου, με μια μικρογραφία του Ρολογιού της πόλης. Ηδη, εξάλλου, ο Δήμος έχει δώσει το όνομα του Δημήτρη Καβράκου στην κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της πόλης, αναγνωρίζοντας – εν ζωή – τη σημασία του έργου του.

Ο ίδιος ο Δημήτρης Καβράκος, συγκινημένος, ανταπέδωσε τις ευχαριστίες σε όσους/ες συνέβαλαν στην πραγματοποίηση μιας ακόμη εξαιρετικής βραδιάς.

Εξάλλου, τα διαρκή χειροκροτήματα των τρικαλινών φιλόμουσων, σε κάθε ερμηνεία, ήταν αποδεικτικά της πραγματικά υπέροχης συντροφιάς που κράτησαν στους πάντες.

Ο Μότσαρτ, ο Ροσίνι, ο Μπελίνι, ο Βέρντι, ήταν εκεί με τις δημιουργίες τους, που ερμήνευσαν οι Ματίνα Τσαρουχά (σοπράνο), Αννυ Φασσέα (σοπράνο), Κατερίνα Αλεξίου (μέτζο σοπράνο), Αρτεμις Μπόγρη (μέτζο σοπράνο), Μανώλη Κοκκώνη, (τενόρος), Αντώνη Κορδοπάτη (βαρύτονος), Μάνο Παπαδόπουλο, (βαρύτονος), Χριστόφορο Σταμπόγλη (βαθύφωνος), με τη συνοδεία του Δημήτρη Γιάκου στο πιάνο.

Ολοι και όλες τους, βρέθηκαν για μια ακόμη χρονιά στα Τρίκαλα, εμπνέοντας και δημιουργώντας νέα αισθητικά πρότυπα για όσους/ες επιθυμούν να εντρυφήσουν και σε αυτό το μουσικό είδος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίνα Κοντοτόλη, οι αντιδήμαρχοι Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας (προλόγισε την εκδήλωση), Σοφία Αλεστά, Τάκης Παζαΐτης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Ακης Αναστασίου, ο πρόεδρος της “Αστική Ανάπτυξη” Γιώργος Ζιώγας, ο αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη Γιώργος Καρατώλος, οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Δημοσίων Σχέσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης (και τ. αντιδήμαρχοι) Εφη Λεβέντη και Γιώργος Κρανιάς, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ντίνος Μπάρδας, ο τ. βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος, ο Διευθυντής Ορχήστρας και Καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο κ. Μίλτος Λογιάδης,  η σύζυγος του Δημήτρη Καβράκου, Βίκυ, και μέλη της εν Τρικάλοις οικογένειας του καλλιτέχνη, και οι τρικαλινοί/ες που πάντα αγκάλιαζαν τη μουσική και τον ίδιο τον Δημήτρη Καβράκο.

Από το γραφείο Τύπου