Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων καλεί σε μαζική συμμετοχή στο Διήμερο Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης που διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μάη 2022 με σειρά εκδηλώσεων και κορύφωση με την μεγάλη Πορεία Ειρήνης στα Τρίκαλα, που φέτος συμπίπτει με την ημέρα δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο 21 Μάη 2022

ΩΡΑ 7.00 μ.μ. Πεζόδρομος στην Ασκληπιού (Μπροστά στο Δημαρχείο)

Τα παιδιά ζωγραφίζουν με τη χρώματα της Ειρήνης. Θα παρουσιαστούν έργα παιδιώνσχολείων των Τρικάλων εμπνευσμένα από την Ειρήνη (τα έργα θα προετοιμαστούν από τοσχολείο ή θα τα ζωγραφίσουν τα παιδιά στην πλατεία).

Παιχνίδια μπάσκετ 3Χ3 σε αερομεταφερόμενη μπασκέτα για νέους και νέες που θαμετατρέψουν το κέντρο των Τρικάλων σε ένα αυτοσχέδιο αθλητικό και δημιουργικό χώρο.

Κυριακή 22 Μάη 2022

Ώρα 7.00 μ.μ. Πορεία Ειρήνης από την πλατεία της Αγίας Μονής στην πλατεία ΡήγαΦεραίου. Καλούμε το λαό να πορευτούμε στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Πριν από τηνεκκίνηση περίπου στις 6.45 μ.μ. θα λάβει χώρα εκδήλωση με παρουσίαση του χορευτικού 7ουΔημοτικού σχολείου Αγίας Μονής και απαγγελία ποιημάτων.

Ώρα 7.30 μ.μ. Λαϊκός Αγώνας Δρόμου με εκκίνηση από το Δέλτα Καλαμπάκας και τερματισμόστην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Θα λάβουν μέρος και αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων.

Για λόγους ασφαλείας των αθλητών και προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακούπροβλήματος η διαδρομή κατά το μεγαλύτερο μέρος θα γίνει στο χώρο του πεζοδρομίου.

Απονομή αναμνηστικών επαίνων στους δρομείς.

Κεντρική ομιλία από μέρους της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων.

Λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων για δωρεάν μετάβαση θα αναχωρήσουνμπροστά από το κατάστημα Σαράφη για την Αγία Μονή στις 6.30 μ.μ. και για το Δέλτα Καλαμπάκας στις 7.00 μ.μ.

(*) φωτογραφία αρχείου