Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Μαΐου υπό τον Δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα, με θέμα την οργάνωση του 41ου Πανελληνίου Ανταμώματος των Σαρακατσαναίων στις 24 – 25 & 26, Ιουνίου 2023 στα Περτουλιώτικα λιβάδια.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δ.Σ. Πύλης στην οποία εκτός του Δημάρχου συμμετείχαν, ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Κωνσταντίνος Ούτρας και το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων (Π.Ο.Σ.Σ.) Σαρακατσαναίων με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Μουτσιάνα, τα μέλη Επιστημονική Επίτροπο (Π.Ο.Σ.Σ.) κ. Σοφία Κωστούλα, τον κ. Παναγιώτη Μπάρμπα (Ταμία) και τους κ.κ. Απ. Κατσιούλα, Βασίλειο Τσακνάκη και Τάκη Γαλή.

Το θέμα της συζήτησης ήταν η καλύτερη διοργάνωση του Πανελλήνιου Ανταμώματος Συλλόγων Σαρακατσαναίων, που φέτος μετράει 41 χρόνια.

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαράβας σημείωσε … «καλωσορίζουμε τον Πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων, με σκοπό να συζητήσουμε το επικείμενο αντάμωμά τους τον επόμενο μήνα. Ένας ισχυρός θεσμός που φέτος θα μετρήσει 41 χρόνια παρουσίας στα Περτουλιώτικα λιβάδια του δήμου μας.

Από τη μεριά του Δήμου Πύλης θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε το αντάμωμα να στεφθεί με επιτυχία. Για το σκοπό αυτό οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι θα συνεργαστούν με τους Προέδρους των όμορων Τοπικών Κοινοτήτων και θα συμπαρασταθούν στους οργανωτές, ώστε οι χιλιάδες φίλοι Σαρακατσαναίοι που θα επισκεφθούν τον τόπο μας να γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστές του».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γεώργιος Μουτσιάνας ζήτησε την καλύτερη διαμόρφωση του χώρου πραγματοποίησης του ανταμώματος, την παροχή φιλοξενίας στους συλλόγους και τη συνολική βοήθεια από τη μεριά του Δήμου Πύλης, όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια.