Το ισχυρό και ελπιδοφόρο μήνυμα, πως η γνώση στην παροχή πρώτων βοηθειών σώζει θύματα υπό κατάρρευση και είναι ιδιαίτερα σημαντική, δόθηκε και από τη Φήκη, τη Δευτέρα 9 Μαΐου.

Στο δημαρχείο της Φήκης, ο Δήμος Πύλης με πρωτοβουλία τής Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Αλληλεγγύης κας Χαράς Καλιώρα διοργάνωσε εκπαιδευτικό σεμινάριο με αντικείμενο γνώσεων την «παροχή πρώτων βοηθειών και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑED)». Όλα αυτά με τη συνεργασία και την πολύτιμη συμβολή του εκπαιδευτικού τμήματος του ΕΚΑΒ / παράρτημα Τρικάλων που έχει αναλάβει το ρόλο του εκπαιδευτή.

Στη εκπαιδευτική συνεδρία που απευθυνόταν στους πολίτες της Φήκης, οι συμμετέχοντες εκπαιδευόμενοι, νέοι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους, έμαθαν από τους ειδικούς πως να δίνουν τις πρώτες βοήθειες και πως να χρησιμοποιούν το αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή (AED) σε άτομα υπό κατάρρευση.

Την εκπαίδευση ανέλαβαν τα μέλη του ΕΚΑΒ Ζαρογιάννης Γεώργιος, Μπάτζιου Ιφιγένεια και Γούγα Ζωή με την ενεργητική συμμετοχή και της Αντιδημάρχου.

Με την ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων θα δοθεί προσωπική βεβαίωσης παρακολούθησης του εκπαιδευτικού κύκλου.

Στο χαιρετισμό της η Αντιδημάρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Αλληλεγγύης κα Χαρά Καλιώρα αναφέρθηκε στο στοίχημα τόσο του Δήμου Πύλης, όσο και το προσωπικό της, ώστε η γνώση να γίνει κτήμα όσο το δυνατόν περισσότερων συνδημοτών. Εξήρε την βοήθεια του ΕΚΑΒ και των εκπαιδευτών του για την ολοκληρωμένη και πλούσια γνώση που παρέχουν.

Στάθηκε στην επιτυχία των σεμιναρίων που θωρακίζουν με γνώσεις είτε στοχευμένες κοινωνικές ομάδες (ένστολους, αθλητικά σωματεία, εκπαιδευτική κοινότητα) είτε συνδημότες που έχουν το αισθητήριο της προσφοράς και της βοήθειας πολύ ανεπτυγμένο.

Κλείνοντας, η ιδιαίτερα ενεργητική και αεικίνητη σε τέτοιες δράσεις αντιδήμαρχος κα Χαρά Καλιώρα αναφέρθηκε στα επόμενα ραντεβού ενημέρωσης στην Πιάλεια και τη Μουριά, ώστε η γνώση να φτάσει σε κάθε γωνιά του Δήμου Πύλης.