Του Σωτήρη Χατζηγάκη πρώην Υπουργού και βουλευτή

Οι λωτοφάγοι ζούσαν σε ένα νησί, σύμφωνα με την μυθολογία της Οδύσσειας που βρίσκονταν κοντά στις ακτές της Βόρειας Αφρικής.

Οι κάτοικοι του είχαν ως κύρια τροφή τους καρπούς και τα άνθη ενός λωτού, ο οποίος προκαλούσε μια ειρηνική απάθεια και οδηγούσε στην λήθη  των πάντων:  Των φίλων τους, της πατρίδας τους, της ιστορίας τους...

Την ιστορία αυτή της Οδύσσειας μου θύμισε η πρόσφατη συνέντευξη του Σόιμπλε ,του Γερμανού πρώην υπουργού ( δημίου της Ελλάδος) κατά την περίοδο των διαβόητων μνημονίων. Ο Σόιμπλε, ούτε λίγο ούτε πολύ μας γνωστοποίησε μέσα από μια συνέντευξη του στο Βήμα, ότι αγαπάει τούς Έλληνες και ότι κατά την ζοφερή περίοδο των μνημονίων για την χώρα μας ενεργούσε για το καλό της !!!

Είναι αξιοθαύμαστο το θράσος του Γερμανού πολιτικού, ο οποίος υποτιμάει εμφανώς την νοημοσύνη μας και θεωρεί εμάς τους Έλληνες ότι έχουμε μαζικά εμποτιστεί από το λωτό της λήθης. Εμείς όμως οι Έλληνες έχουμε και νου και κρίση. Δεν ξεχνάμε και θυμόμαστε καλά τα εξής γεγονότα της περιόδου εκείνης της αγριότητας των Γερμανών και του Δ.Ν.Τ.

1) Ότι χιλιάδες Έλληνες βρέθηκαν άνεργοι και φτωχοποιημένοι από την «αγαθοποιό»(sic) «προσφορά» του κ. Σόιμπλε…

2) Δεν ξεχνάμε τις πολλαπλές αυτοκτονίες Ελλήνων που συντελέστηκαν την περίοδο εκείνη εξαιτίας της βαρβαρότητας του Σόιμπλε και του Δ.Ν.Τ.

3) Δεν ξεχνάμε την σκόπιμη αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων των Ελληνικών υπηρεσιών που οδήγησαν στο να μπει πρώτη η Ελλάδα στα ανθρωποκτόνα 

μνημόνια και να διασωθούν οι υπερχρεωμένες τράπεζες της Γαλλίας του Σαρκοζί και της Γερμανίας του Σόιμπλε.

 Έτσι  η Ελλάδα μεταμορφώθηκε ως το "μαύρο πρόβατο" της Ευρώπης, που δεν θα έπρεπε να μολύνει την «καθαρή» ένωση.

4) Θυμόμαστε καθαρά τις σαδιστικές απειλές των Γερμανών για την αποπομπή της χώρας μας από το ευρώ.

Θα μπορούσα ασφαλώς να παραθέσω και άλλες πολλές "ευεργετικές"! πράξεις του «φιλέλληνα» (sic) κυρίου Σόιμπλε.  

Δεν επαρκεί ωστόσο ο χώρος μιας επίκαιρης παρέμβασης.

Έχω υποχρέωση να επισημάνω ορισμένες ιστορικές αλήθειες που θυμούνται οι ‘Ελληνες και δεν θα τις ξεχάσουν ποτέ.

Η Γερμανία λοιπόν την περίοδο εκείνη εκμεταλλεύτηκε άγρια και ασύστολα υπέρ αυτής το παγκόσμιο οικονομικό ‘’τσουνάμι’’ σε βάρος κυρίως των Ευρωπαικών λαών του νότου.