Πραγματοποιήθηκε μέσα σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα και σε ένα ζεστό κλίμα συναίνεσης, η πρώτη ειδική συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλης την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 στο Δημοτικό Κατάστημα Πύλης, με την παρουσία των δημοτικών Συμβούλων της Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης.

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής.

Την έναρξη της συνεδρίασης έκανε ο πλειοψηφών δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Ούτρας καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους δημοτικούς Συμβούλους και τους ευχήθηκε Καλή Χρονιά με υγεία και καλή Αυτοδιοικητική παραγωγική πορεία στον Δήμο Πύλης. Στην συνέχεια ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Μαράβας καλωσόρισε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους ευχόμενος και αυτός με την σειρά του Καλή Χρονιά και με στόχο την καλή ανάπτυξη του Δήμου Πύλης.

Κατόπιν άρχισε η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου του Δ.Σ. με προτεινόμενο από τον Δήμαρχο τον κ. Αθανάσιο Μπαλατσούκα που ψηφίστηκε κατά απόλυτη πλειοψηφία, καθώς κατά απόλυτη πλειοψηφία και μυστική ψηφοφορία ψηφίστηκε και η Δημοτική Επιτροπή.

Το Προεδρείο μετά το τέλος της διαδικασίας απαρτίζεται από τους εξής:

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης εκλέχτηκε ο Αθανάσιος Μπαλατσούκας,

Αντιπρόεδρος ο Γεώργιος Αναγνώστου και

Γραμματέας ο Παναγιώτης Τσόλας.

Την Δημοτική Επιτροπή απαρτίζουν Πρόεδρος ο Δήμαρχος Πύλης Κωνσταντίνος  Μαράβας, μέλη Γεώργιος Καπέλος, Μάκης Παπαγεωργίου, Κων/νος Πλαστήρας, Σωτήρης Χατζής, Θεόδωρος Χήρας και Έφη Μπλαντζώνη.