Το Street Food που γίνεται στην πόλη των Τρικάλων είναι κάτι μόνο πάρα πολύ ωραίο. Είναι μια μεγάλη πολύχρωμη γιορτή, ανοικτή σε όλους, που προσφέρει απλόχερα την χαρά και την διασκέδαση. Πόσω μάλλον σήμερα, μετά από δύο χρόνια τραυματικών για την ψυχή μας περιορισμών και απαγορεύσεων. Θα μπορούσε μάλιστα να πει κανείς πως η πόλη «ανοίγεται», ξεφεύγει από τα στενά όριά της και την εσωστρέφεια. Υιοθετώντας δοκιμασμένες τάσεις που συναντά κανείς στις λαμπερές μητροπόλεις του κόσμου. Και τα καταφέρνει άριστα. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στην Δημοτική Αρχή και την e-trikala για την διοργάνωση του συγκεκριμένου event. 

Αλλά, βρε παιδιά… κάπου ώπα…! 

Αυτήν η ιστορία αρχίζει και προκαλεί πολύ και πονάει ακόμη περισσότερο. Πόσα ακόμη θα γίνουν στον χώρο του Μύλου Ματσόπουλου, εκτός από εκείνα που του πρέπουν και του ταιριάζουν; Πότε θα έρθει εκείνη η ημέρα που αυτό το «κτήριο» θα πάρει την ζωή που του ανήκει; Αυτό το «ουδέτερο κτήριο», με την μορφή ενός χαμαιλέοντα, προκειμένου να προσαρμόζεται εύκολα στο κλίμα των πανηγύρεων μπροστά στην πόρτα του.  

Για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές, λοιπόν! Το επιβλητικό κτήριο που καθηλώνει το σύμπαν. Με τον εντυπωσιακό του όγκο και την αρχιτεκτονική. Αλλά ως εκεί και τίποτε άλλο! Να αποτελεί πάντα το καταλληλότερο ντεκόρ για συναυλίες και γιορτές, που καμία σχέση δεν έχουν με τον χαρακτήρα του και ούτε γίνονται για να τον αναδείξουν. Με κρεμασμένα από τα παράθυρά του μπάνερ για το street food… όπως ακριβώς στα κάγκελα του γηπέδου οι Σακαφλιάδες κρεμάνε τα πανό «ΑΟΤάρα είσαι τρέλα». Χωρίς την παραμικρή αναφορά πουθενά, πως αυτό πραγματοποιείται στην αυλή του Βιομηχανικού Μουσείου Τρικάλων – Μύλος Ματσόπουλου. 

Ε, βρε παιδιά… κάπου ώπα! Αυτός ο χαμαιλέοντας, που κρατά μυστικό το όνομά του και την ταυτότητά του! Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας… είναι ένα σημαντικό μουσείο. Ας κάνουμε κάτι και γι΄αυτό. Δεν είναι κακό. Απλώς, κοιτάξτε γύρω σας και αναρωτηθείτε… γιατί το Μουσείο Τσιτσάνη παράγει πολιτισμό, ενώ το Βιομηχανικό καραμέλες, τσιχλόφουσκες, ανεμογεννήτριες, σουβλάκια και «πράσινα λουκάνικα», καθότι green το φετινό street food.  

Έλεος, βρε παιδιά. Κάπου, ώπα. Όχι σκουπίδια και πλαστικά σε θάλασσες και ακτές. Όχι άλλες  κορδέλες και τζιριτζάντζουλες στον Μύλο Ματσόπουλου. 

Μαρία Στίμου, trikalaenimerosi.gr