Ήρωες γεμάτοι πάθος, μεγάλοι έρωτες, δυναμικές γυναίκες, καφέ σαντάν, εκδίκηση, εθνικισμός, προδοσία συναντώνται στη Θεσσαλονίκη των αρχών του 20ουαιώνα στο νέο ιστορικό μυθιστόρημα του πολυαγαπημένου συγγραφέα Γιάννη Καλπούζου «Καλντερίμι: 99 χρόνια στη Σαλονίκη».

Ο συγγραφέας παρουσίασε το νέο του βιβλίο στη Βιβλιοθήκη τη Παρασκευή 30 Ιουνίου και «μάγεψε» το κοινό με τον λυρικό του λόγο. Στο βιβλίο παρουσιάζεται η ιστορία της Θεσσαλονίκης από τις αρχές του 19ου αιώνα μέχρι και τις αρχές του 20ου, μέσα από την αφήγηση της ζωής του Παράσχου από τα εφηβικά του χρόνια μέχρι και τα τελευταία χρόνια του βίου του. Παράλληλα με την ιστορία της οικογένειας του, εκτυλίσσεται και η ιστορία της πολυεθνικής Θεσσαλονίκης, μίας πόλης που κρύβει στα σπλάχνα της κάθε λογής εθνικότητα: Εβραίους, Τούρκους, Έλληνες, Ρουμάνους, Αλβανούς, Σέρβους και Βουλγάρους.

Ο συγγραφέας ανέλυσε τη ψυχοσύνθεση των ηρώων του, τα ιστορικά γεγονότα γύρω από τα οποία εκτυλίσσεται η πλοκή, μοιράστηκε σκέψεις του με το κοινό και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του.

Ευχαριστούμε πολύ το συγγραφέα που ήταν κοντά μας γι’ ακόμη μια φορά, τις Εκδόσεις Ψυχογιός για τη συνεργασία και το Βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος.