Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.

       

Αν και δεν έκλεισαν ούτε δύο μήνες, από την νίκη της Ν.Δ. του Μητσοτάκη, τα πρώτα βαρειά σύννεφα έκαναν την παρουσία τους πάνω από την Α.Ε. του Μαξίμου.

Η καρέκλα του Πρωθυπουργού αρχίζει να τρίζει και έντονα και φανερά αμφισβητείται η παντοδυναμία του.

Πριν, και μετά τις εκλογές, τα νερά για το πλοίο της … νίκης, ήταν ήρεμα και κανένας δεν τολμούσε να εναντιωθεί στο Μητσοτάκη σε θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες, των φιλικά προσκείμενων στην κυβέρνηση Μ.Μ.Ε., ο κατήφορος ξεκίνησε και μπροστά υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια και κανένας δεν μπορεί να ωραιοποιεί την πορεία της χώρας.

Η Ελλάδα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι μέσα σ΄ένα ωκεανό κοινωνικών, οικονομικών και εθνικών προβλημάτων.

Ο Μητσοτάκης, στα δύσκολα, αποδείχθηκε «ρίψασπις» και είναι εξαφανισμένος και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι οι διακοπές και η διαχείρηση της εξουσίας.

Η … καμένη γη, που άφησε η λαίλαπα των πύρινων γλωσσών, οι απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό, σε ζωϊκό κεφάλαιο και σε περιουσιακά στοιχεία είναι δείγματα της μεγάλης καταστροφής και τις αδιαφορίας και αδυναμίας του Πρωθυπουργού να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Η βιβλική καταστροφή, σε καιρό ειρήνης στην 111 πτέρυγα Μάχης της Αγχιάλου, το Μακελειό στην Φιλαδέλφεια, με τον θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή, η καρατόμηση Μηταράκη και Πατούλη δείχνουν πως ο Μητσοτάκης έχασε την επαφή με τον Λαό και με την πραγματικότητα.

Τα πρώτα αρνητικά στοιχεία, για τον μέχρι χθες αναμφισβήτητο πολιτικό, ήρθαν και δείχνουν πως η Ν.Δ. έπεσε στο 35-36%, στις κρυφές δημοσκοπήσεις.

Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος και ο Πρωθυπουργός έχει απέναντί του πολύ δύσκολα προβλήματα και μια ανεπαρκή κυβέρνηση, που ο ίδιος την … έκτισε, με 63 Υπουργούς!

Το κίνημα της «πετσέτας» με την παράνομη κατάληψη όλων των παραλιών της χώρας, από αδίστακτους ιδιώτες, έβλαψε σοβαρά την εικόνα του Πρωθυπουργού.

Για πρώτη φορά αμφισβητείται η πολιτική του, για εσωτερικά και εξωτερικά θέματα της χώρας, από κορυφαίο και θεσμικό πρόσωπο της Ν.Δ.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πέταξε το … γάντι στον Πρωθυπουργό και ευθέως αμφισβήτησε τις θέσεις του, για τα Ελληνοτουρκικά, για την Θράκη και για το Γερμανικό… δάνειο.

Όλα ειπώθηκαν στο 15ο τακτικό Συνέδρειο της «Μεσσινιακής Αμφικτυονίας».

Ο τέως ΠτΔ ανέπτυξε τις δικές του θέσεις χωρίς να κρύψει τις ουσιαστικές διαφωνίες με τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτό δείχνει πως μόλις άρχισε, φανερά πλέον ο … πελοποννησιακός… πόλεμος στην Ν.Δ.

Το φιάσκο με το Μακελειό στην Φιλαδέλφεια, με Κροάτες και Έλληνες χούλιγκανς, φανερώνει πως δεν λειτουργεί το κράτος ενώ ο Μητσοτάκης ήταν εξαφανισμένος.

Ο Χουλιγκανισμός και η οπαδική βία συντηρούνται από αθλητικούς και πολιτικούς κύκλους, για να στηριχθούν προσωπικά συμφέροντα.

Πάντως, η χώρα είναι ανοχύρωτη και η ανασφάλεια βασανίζει καθημερινά τους πολίτες.

Ο θάνατος του Μιχάλη Κατσουρή είναι μια μεγάλη απόδειξη πως η Ελλάδα μπήκε στον … αυτόματο πιλότο και οδηγείται στα … βράχια… αλλά κανένας δεν παραιτείται.

Ένα άλλο γεγονός που αποδεικνύει την επίσημη αμφισβήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του είναι το δημοσίευμα της Γερμανικής Εφημερίδας ΤΑΖ με τίτλο «Εταιρεία η Ελλάδα».

Το δημοσίευμα, που δεν το πρόβαλαν τα εξαρτημένα Μ.Μ.Ε., κάνει λόγο για «Νεποτισμό» και Οικογενειοκρατία, για διαφθορά, για ανελεύθερο καθεστώς, όπου τα πάντα ελέγχονται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ελευθερία του τύπου κατέρρευσε και η Ελλάδα κατέχει την 170η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Τέλος η εφημερίδα κατηγορεί την Ελληνική κυβέρνηση, για την παράνομη μεταφόρτωση Ρωσικού Πετρελαίου, σε πλοία Ελλήνων εφοπλιστών, στον Λακωνικό Κόλπο.

Η πολιτική αυτή μόλυνση βαραίνει όλη την χώρα και ανησυχεί τους πολίτες.

Τα γεγονότα αυτά και τα δημοσιεύματα αυτά απομυθοποιούν τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος είναι ατάραχος και έκανε διακοπές μακράς διαρκείας.

Επίσης στηλιτεύουν κορυφαίους Υπουργούς, που σχετίζονται με κατασκευαστικές και ενεργειακές Εταιρείες και τρώνε τα χρήματα του Λαού και κακοδιαχειρίζονται τα κονδύλια της Ε.Ε.

Άνοιξαν λοιπόν τα… στόματα και άρχισε και επίσημα η αμφισβήτηση του κυβερνητικού έργου.

Πόσο δίκαιο έχει ο Βίας ο Πριηνέυς (625-540 π.Χ.) όταν έλεγε «Δει τον αγαθόν άνδρα παυόμενον της αρχής μη πλουσιώτερον αλλά μάλλον ενδοξότερον γεγονέναι» δηλ. ο τίμιος Άρχοντας πρέπει να φεύγει από την εξουσία και να ναι ενδοξότερος και όχι πλουσιότερος.

Αυτά, όμως, είναι … ψιλά γράμματα και άνευ αξίας, για όσους κυβέρνησαν την Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, και όπου οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

Ένας Αμερικανός συγγραφέας, ο Τσαρλς Μπουκόφσκι (1920-1994) έλεγε πως «η διαφορά μεταξύ Δημοκρατίας και Δικτατορίας είναι ότι στη Δημοκρατία ψηφίζεις πρώτα και μετά παίρνεις διαταγές. Στην Δικτατορία, δεν χρειάζεται να χάσεις τον καιρό σου ψηφίζοντας».

Είθε η Μεγαλόχαρη, Παναγία, που την εορτάζουμε, να βάλει το χέρι της και να σώσει την Ελλάδα.