Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M.Ed., Ph.D.

Αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός πλέον, ότι ο Πρωθυπουργός βυθίζεται, καθημερινά, στον Βούρκο, που ίδιος εδημιούργησε.
Η υπόθεση των Υποκλοπών δηλ. των «Κοριών» βρωμάει στην κυριολεξία και η αντίστροφη μέτρηση για τον Μητσοτάκη και τους «παρατρεχάμενους» ξεκίνησε χωρίς επιστροφή.
« Ως εδώ και μη παρέκει», γιατί το να παρακολουθούνται, Υπουργοί, Πολιτικοί, Επιχειρηματίες, Δημοσιογράφοι και άνθρωποι του Αθλητισμού, δείχνει πως υπήρχαν δόλιοι σκοποί και στο όλο παράνομο σύστημα, ήταν «καρφιτσωμένοι» από απλοί πολίτες μέχρι κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης.
Δεν μένει καμία αμφιβολία για τα άτομα που έφεραν, που εγκατέστησαν και που ενεργοποίησαν το παράνομο και κακόβουλο λογισμικό στην χώρα μας.
Έτσι, θεμελιώδεις συνταγματικά και νομικά Αξίες, Αρχές και Θεσμοί… κουρελιάστηκαν, μπροστά στην επιθυμία να ελέγξουν μερικοί την πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας.
Το πολύπλοκο και αμαρτωλό αυτό κύκλωμα λειτούργησε με συγκεκριμένα πρόσωπα , που τώρα είναι με την πλάτη στον τοίχο.
Το κακόβουλο λογισμικό ήταν Ισραηλινής προέλευσης και λειτούργησε υπό την εποπτεία συγκεκριμένων ατόμων, που διόρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ειδικό νόμο.
Η απομάκρυνση του Γρηγόρη Δημητριάδη Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, ο οποίος ήταν ανηψιός από αδελφή του Μητσοτάκη, και του Παναγιώτου Κοντολέοντα, Διοικητή της Ε.Υ.Π. ήταν προσωπική επιλογή και αυτός του Πρωθυπουργού, έγινε για να μην χρεωθεί την όλη βρώμικη ιστορία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Δυστυχώς, γι’ αυτόν και ευτυχώς, για την χώρα η καρατόμηση αυτή τροφοδότησε και πυροδοτεί καθημερινά, ένα ανελέητο σφυροκόπημα κατά της κυβέρνησης της Ν.Δ.
Τα δύο αυτά άτομα, Δημητριάδης και Κοντολέων, ενήργησαν ως καθοδηγητές, στο όλο θέμα, το οποίο προσβάλλει φανερά την έννοια του «κράτους Δικαίου» και φυσικά και το Δημοκρατικό πολίτευμα.
Ο κυρίως, όμως, υπεύθυνος είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας, που διόρισε και άφησε αυτά τα πρόσωπα να … αλωνίζουν και να κορνιτοποιθούν κάθε δίκαιο και κάθε αξιοπρέπεια του Έλληνα πολίτη.
Οι προσπάθειες συγκάλυψης της υπόθεσης είτε με την απόκρυψη είτε με την καταστροφή σχετικών στοιχείων, με την υπόθεση των Υποκλοπών, εξαγριώνουν περισσότερο την κοινωνία και διαπομπεύουν την χώρα διεθνώς, αφού πολλά έγκριτα Μ.Μ.Ε. ασχολούνται αρνητικά με το θέμα αυτό.
Φαίνεται πως η κυβέρνηση άλλα λέγει και άλλα πράττει. Πρέπει, όμως να αντιληφθεί πως «προστασίες» πλέον δεν χωρούν και ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών δηλητηριάζει την χώρα και θα ναι ψηλά στην ατζέντα μέχρι τις εκλογές.
Σ’ οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, μετά από ένα τέτοιο σκάνδαλο, η κυβέρνηση θα είχε πέσει.
Είναι απορίας άξιον, γιατί δεν αίρεται το δήθεν «Απόρρητο» και γιατί ο Πρωθυπουργός δέχεται να γίνεται αυτός και το πολιτικό μας σύστημα «σάκος του μποξ».
Οι Βουλευτές της Ν.Δ., στην πλειοψηφία, κρύβονται και δεν παίρναν θέση ούτε για τις υποκλοπές, ούτε για το θέμα του Ανδρέα Πάτση, ούτε για το θέμα της Ρεβέκας Πιτσίκας, ούτε για την υπόθεση της Αγγελικής Στεργιούλη και ούτε για την υπόθεση Βουλευτή της Ν.Δ., όπου στήθηκε επιχείρηση με 5.000ευρώ και υπήρχε αίτημα για 4 εκατομμύρια επιχορήγηση.
Όλοι τους φοβούνται μήπως δεν είναι στα ψηφοδέλτια στις ερχόμενες εκλογές και χάσουν και χρήματα και δόξα και κάνουν την «πάπια». Βουβή είναι η οργή των πολιτών που ψήφισαν Ν.Δ. στις εκλογές του 2019 και γενικά η Ν.Δ. του Μητσοτάκη είναι μία «χύτρα» που βράζει επικίνδυνα.
Η καθυστέρηση των εκλογών, σκόπιμα βέβαια, ρίχνει πιο βαθειά τον Πρωθυπουργό στον βούρκο της αποτυχίας, ενώ η αξιοπιστία του «φυλλορροεί» γρήγορα και σταθερά.
«Οι Βυζαντινές» ίντριγκες του Μαξίμου με τις κόντρες, τα ψέμματα, τον λαϊκισμό και την «μαύρη» προπαγάνδα οδηγούν τον Μητσοτάκη στα σχινιά της πολιτικής αρένας με «Νοκ Ουτ» και με την κοινωνία Διχασμένη.
«Όλα στο φως» όχι με λόγια αλλά με πράξεις και η όλη υπόθεση να δοθεί σε δικαστές με καθαρά χέρια.
Μια πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis δεν έφερε στο φως της δημοσιότητας και τόσο καλά αποτελέσματα, για την «Τυφλή θέα» της Δικαιοσύνης.
Το 69% των πολιτών πιστεύει πως η Δικαιοσύνη έχει πολιτική εξάρτηση, το 64% την θεωρεί κοινωνικά Άδικη, το 85% λέγει πως είναι Αργή, το 73% πιστεύει πως είναι Δαιδαλώδης και το 69% τονίζει πως είναι Ανεπαρκώς Στελεχωμένη.
Πέρα, όμως, από αυτά, τα πρόσφατα ογκώδη συλλαλητήρια των εργαζομένων και των συνταξιούχων, για την Αρκίβεια σε Τρόφιμα και σε Ενέργεια, δείχνουν τον δρόμο της εξόδου στον Μητσοτάκη.
Η Τζιόρτζια Μελόνη, Πρωθυπουργός της Ιταλίας με την πρώτη απόφαση που πήρε επανέφερε στα Νοσοκομεία τους Ανεμβολίαστους Υγειονομικούς και τους έδωσε και όλους τους μισθούς.
Στην χώρα μας, ο Μητσοτάκης και ο Πλεύρης, παρά τις υποσχέσεις τους ότι θα επανεξέταζαν το θέμα τον περασμένο Οκτώβριο, δεν έκαναν τίποτε και οδηγούν το Ε.Σ.Υ. σε καταστροφή.
Αναζητείται πλέον Υπεύθυνος Πρωθυπουργός, γιατί ο σημερινός είναι Ανεύθυνος και Επικίνδυνος.
Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα και συνάμα το καθήκον για τον Λαό μας μιας και η χώρα μας πέρασε από την φτωχοποίηση στην εξαθλίωση.
Οι Εθνικές Εκλογές έρχονται σύντομα και όσο το θερμόμετρο της Ακρίβειας και των Υποκλοπών ανεβαίνει, τόσο πιο κοντά έρχεται και η ώρα της εξόδου, για του Πρωθυπουργό.
Μόνο έτσι θα βρει η Ελλάδα «τα φτερά τα πρωτεινά της τα μεγάλα» κατά των Κωστή Παλαμά |(1859-1943). Λοιπόν, «Ιδού η Ρόδος, Ιδού και το Πήδημα, που έλεγε ο σοφός Αίσωπος (620-560 π.Χ) στον μύθο «Ανήρ Κομπαστης».