Αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, που θα γίνει μετά τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, η προγραμματισμένη συζήτηση για την κατασκευή φωτοβολταικού πάρκου σε περιοχές του νομού Τρικάλων. 

Το θέμα με την μορφή του κατεπείγοντος που εισήχθη στην συνεδρίαση της 21ης Σεπτεμβρίου δεν συζητήθηκε τελικώς, λόγω της ελλιπούς ενημέρωσης από πλευράς αρκετών δημοτικών συμβούλων. 

Πρόκειται για την κατασκευή και λειτουργία Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 400 MWp, και συνοδών έργων ηλεκτρικής διασύνδεσης, της εταιρείας DAMCO ENERGY A.E., στην περιοχή «Ελληνόκαστρο», των Δ.Ε Παραληθαίων, Παληοκάστρου του Δήμου Τρικκαίων και των Δ.Ε. Τυμφαίων και Καλαμπάκας του Δήμου Μετεώρων της Π.Ε. Τρικάλων. 

Το πάρκο θα καταλαμβάνει έκταση συνολικού εμβαδού 15.512,48 στρεμμάτων. Τα 72 γήπεδα πάνω στα οποία θα αναπτυχθεί βρίσκονται εντός των ορίων των Τοπικών Κοινοτήτων Ελληνοκάστρου, Πλατάνου, Ριζώματος της Δημοτικής Ενότητας Παραληθαίων και της Τοπικής Κοινότητας Λιοπράσου, Αρδανίου της Δημοτικής Ενότητας Παληοκάστρου, του Δήμου Τρικκαίων, και της Τοπικής Κοινότητας Αύρας της Δημοτικής Ενότητας Καλαμπάκας και της Τοπικής Κοινότητας Γερακαρίου της Δημοτικής Ενότητας Τυμφαίων του Δήμου Μετεώρων. 

   

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη, όπου πραγματοποιείται η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αρκετοί ήταν οι πολίτες που παραβρέθηκαν, οι οποίοι και με την ανάρτηση πανό εξέφρασαν την αντίδρασή τους στην κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου. 

trikalaenimerosi.gr