Τέλος το ανοιξιάτικο καλοκαίρι από σήμερα Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 στα Τρίκαλα, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr.

Ο καιρός αλλάζει και η σημερινή ημέρα αναμένεται να περάσει με αρκετά σύννεφα στον ουρανό και το πιο σημαντικό με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. 

Από τους 28 βαθμούς Κελσίου της Πέμπτης αλλά και των προηγούμενων ημερών, το θερμόμετρο σήμερα το μεσημέρι προβλέπεται να φτάσει μέχρι τους 22 βαθμούς. Σε υψηλά επίπεδα θα παραμείνουν οι ελάχιστες τιμές με τον υδράργυρο στους 15 βαθμούς Κελσίου το πρωί και το βράδυ. 

Οι άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων έως 2 μποφόρ. 

Με αρκετά σύννεφα στον ουρανό και ασθενείς βροχοπτώσεις το βράδυ του Σαββάτου και από το απόγευμα της Δευτέρας 2 Μαΐου προβλέπεται το τριήμερο της Πρωτομαγιάς στα Τρίκαλα. Η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Δευτέρα 2 Μαΐου θα σημειώσει μικρή πτώση με την μέγιστη τιμή της στους 20 βαθμούς τις μεσημβρινές ώρες. 

Οι άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων αναμένεται να φτάσουν κατά διαστήματα μέχρι τα 3 μποφόρ.  

Στα ορεινά του νομού το τριήμερο της Πρωτομαγιάς θα περάσει με βαριά συννεφιά και έντονες βροχές. Η θερμοκρασία σε χειμωνιάτικα επίπεδα θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου, με την Δευτέρα να είναι η πιο κρύα ημέρα με θερμοκρασίες κάτω από τους 10 βαθμούς όλο το 24ωρο. 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα μετεωρολογικές εκτιμήσεις άνοδος της θερμοκρασίας στα Τρίκαλα αναμένεται από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας (όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα), αλλά με βροχές!