Στο μήνυμά του ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αναφέρει τα εξής: 

Αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί και αγαπητές εκπαιδευτικοί,

Τιμούμε φέτος την 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1973. Τα ιστορικά γεγονότα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποτελούν ορόσημο στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Ο ξεσηκωμός των φοιτητών ήταν αποτέλεσμα της αγανάκτησης και αντίστασης του ελληνικού λαού απέναντι σε ένα απολυταρχικό και φασιστικό καθεστώς. Το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» εκφράζει τη δίψα ενός λαού για ελευθερία, ειρήνη και δημοκρατία.

Το μήνυμα του αγώνα και της αντίστασης εκείνης της εποχής παραμένει διαχρονικό. Αποτελεί οδηγό όλων μας για δημοκρατική επαγρύπνηση και θωράκιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Επενδύουμε στην παιδεία, στην αγωγή και στην εκπαίδευση της νεολαίας μας με ιδανικά και αξίες, ώστε να έχουμε πολίτες ελεύθερους, σκεπτόμενους και δημοκρατικούς.

Το Πολυτεχνείο ζει στις καρδιές μας, ήταν και θα είναι πάντα ένα ζωντανό κάλεσμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία και πρέπει να ζει, διότι ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια σε κάθε μορφή τυραννίας είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη.