Δραματικές οι συνθήκες στη Θεσσαλία με την κυβέρνηση να προχωρά σε αναλυτική ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα τόσο για τις συνθήκες υγιεινής όσο και για το νερό.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τα θέματα δημόσιας υγείας στην περιοχή της Θεσσαλίας, επεσήμανε ότι το τελευταίο 24ωρο 1.396 συνάνθρωποί μας προσέτρεξαν στις μονάδες υγείας της Θεσσαλίας με προβλήματα υγείας λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Όπως σημείωσε η Ειρήνη Αγαπηδάκη, από το σύνολο των πολιτών που πήγαν στα νοσοκομεία οι 48 είχαν γαστρεντερίτιδα, ενώ οι 65 λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού.

Ακατάλληλο το νερό σε πολλές περιοχές

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι δραματικές συνθήκες στις περιοχές που επλήγησαν, με το νερό να είναι ακατάλληλο για χρήση σε πολλά χωριά και πόλεις.

Όπως ανακοίνωσε η Ειρήνη Αγαπηδάκη, στον Βόλο το νερό είναι ακατάλληλο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για πλύσιμο χώρων. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μαγείρεμα, προσωπική υγιεινή, μπάνιο κλπ παρά μόνο εάν το βράσει κανείς για 3 λεπτά.

Ακατάλληλο είναι το νερό στην Πύλη και την Φαρκαδόνα.

Αναλυτικά, το νερό είναι ακατάλληλο:

Δήμος Βόλου
Δήμος Νοτίου Πηλίου
Δήμος Παλαμά
Δήμος Σοφάδων
Δήμος Αργιθέας
Δήμος Λίμνης Πλαστήρα
Δήμος Φαρσάλων
Δήμος Κιλελέρ
Δήμος Πύλης
Δήμος Φαρκαδόνας

Το νερό είναι κατάλληλο:

Δήμος Αλμυρού
Δήμος Ρήγα Φεραίου
Δήμος Καρδίτσας
Δήμος Μουζακίου
Δήμος Λάρισας
Δήμος Ελάσσονος
Δήμος Τυρνάβου
Δήμος Αγιάς
Δήμος Τεμπών
Δήμος Τρικκαίων
Δήμος Μετεώρων (εφόσον παρέχεται από τις γεωτρήσεις).

ieidiseis.gr