Μια μοναδική γιορτή για το πέρας ης φετινής σχολικής χρονιάς διοργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό του παιδικού σταθμού «Αερόστατο» του Δήμου Τρικκαίων στο Βαλτινό. Η… «Αερόστατο Film Productions» έδωσε μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους. Οι μικροί/ες πρωταγωνιστές/τριες, ενσάρκωσαν τη Βουγιουκλάκη, τον Παπαμιχαήλ, τον Αυλωνίτη, τον Φωτόπουλο, τον Ζαμπέτα και άλλους αγαπημένους ηθοποιούς και καλλιτέχνες, και ενθουσίασαν τους γονείς – κηδεμόνες και όλο το κοινό με τις χορευτικές τους επιδόσεις.

Η αυλή του σταθμού μετατράπηκε σε έναν μεγάλο θερινό κινηματογράφο μιας άλλης εποχής. Πριν ξεκινήσει η παράσταση, μικροί και μεγάλοι, προμηθεύτηκαν από το «κυλικείο»" του κινηματογράφου ποπ κορν και σπιτική λεμονάδα, αφού ταινία χωρίς αυτά δε γίνεται.

Μπροστά στο ένθερμο κοινό, εμφανίστηκε η Βουγιουκλάκη με τον Παπαμιχαήλ και τα χορευτικά τους, ο Αυλωνίτης με τον Φωτόπουλο και τη λατέρνα τους, συνοδευόμενοι από  τσιγγάνες που χόρευαν γύρω τους, η Αλίκη στο ναυτικό που χόρεψε ναζιάρικα με τα ναυτάκια της, ένας μάγκας της παλιάς εποχής που ερωτεύτηκε μια μοιραία γυναίκα (αχ βρε παλιομισοφόρια τι τραβάν για σας τ' αγόρια) και στο τέλος ο Ζαμπέτας με την ορχήστρα του, ξεσήκωσε παιδιά και προσωπικό, χορεύοντας όλοι/ες μαζί «ο πιο καλός ο μαθητής». Μετά τη λήξη του θεατρικού προβλήθηκε ένα ολιγόλεπτο βίντεο με όμορφες στιγμές των παιδιών, από όλη τη χρονιά.

Τέλος εμφανίστηκε, ξαφνικά, από μια άλλη εποχή, ένας πλανόδιος παγωτατζής, ο κυρ Μήτσος, με το ποδήλατο-παγωτατζίδικό του και προσέφερε σε όλους παγωτό χωνάκι, φτιαγμένο από τα παιδάκια του παιδικού σταθμού.

Ο μπουφές με τα υπέροχα εδέσματα που ακολούθησε, ήταν μια προσφορά των μητέρων των μικρών μαθητών/τριων.

Μια ακόμη όμορφη χρονιά έφτασε στο τέλος της, στον παιδικό σταθμό «Αερόστατο». Τατ παιδάκια και το προσωπικό ευχήθηκαν σε όλους/ες ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και καλή αντάμωση τον Σεπτέμβριο με νέες περιπέτειες. 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων