Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τους πληγέντες της Θεσσαλίας κατέθεσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως τόνισε σε on camera δηλώσεις του ο Αλέξης Χαρίτσης, «την περασμένη Τρίτη 2 Ιανουαρίου επισκέφτηκα την περιοχή της Θεσσαλίας και ενημερώθηκα από τους πλημμυροπαθείς για την τραγική κατάσταση που βιώνουν. Όπως δεσμεύτηκα απέναντί τους, σήμερα κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης «οφείλει» να απαντήσει σε δύο «κρίσιμα ζητήματα».

Πρώτον, σύμφωνα με τον Αλέξη Χαρίτση, «σε ποια φάση βρίσκεται η υλοποίηση των μέτρων ανακούφισης των πληγέντων» και δεύτερον, «ποιο είναι το ολιστικό στρατηγικό σχέδιο που απαιτείται, έτσι ώστε η περιοχή να μην ξαναζήσει αντίστοιχες καταστροφές στο άμεσο μέλλον».

«Οι πολίτες της Θεσσαλίας έχουν αφεθεί αβοήθητοι»

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας «αρά την επικοινωνιακή προπαγάνδα της κυβέρνησης, η πραγματικότητα είναι ότι το επιτελικό κράτος έχει καταρρεύσει. Και οι πολίτες της Θεσσαλίας έχουν αφεθεί αβοήθητοι να προσπαθούν μόνοι τους να ξαναστήσουν τη ζωή τους».

Καταληκτικά ο Αλέξης Χαρίτσης τονίζει ότι η Νέα Αριστερά θα είναι η φωνή των πληγέντων στο Κοινοβούλιο. «Τόσο για τα αναγκαία μέτρα αποκατάστασης όσο και με τις προτάσεις της για ένα βιώσιμο, κοινωνικό και παραγωγικό μέλλον της περιοχής τους», κατέληξε.

Η κλιματική κρίση κεντρική προτεραιότητα της Νέας Αριστεράς

Η επίσκεψη του Αλέξη Χαρίτση και της Πέτης Πέρκα στις 2 Ιανουαρίου του 2024 στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας εμπεριείχε, όπως λένε πηγές της Νέας Αριστεράς, ένα ισχυρό συμβολισμό. «Η Νέα Αριστερά ξεκινά την πορεία της από εκεί που η κλιματική κρίση και οι κυβερνητικές ευθύνες οδήγησαν σε μια πρωτοφανή καταστροφή. Εκεί όπου οι κάτοικοι μετά την καταστροφή αντιμετωπίζουν σήμερα την εγκατάλειψη και την κυβερνητική αδιαφορία», όπως αναφέρουν.

«Η Νέα Αριστερά θα καταθέσει τις επόμενες μέρες επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό πάνω σε δύο άξονες: την αποκατάσταση των ανθρώπων που νιώθουν ότι δεν έχουν μέλλον στον τόπο τους και το στρατηγικό σχέδιο ώστε η Θεσσαλία να μην ερημώσει, αλλά να αποτελέσει υπόδειγμα ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου. Ανάλογες περιοδείες έχουν προγραμματιστεί για την Εύβοια και τη Θράκη με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση, ενώ εντείνεται η ζύμωση με τον χώρο της πολιτικής οικολογίας με ορίζοντα τις Ευρωεκλογές», καταλήγουν οι πηγές της Νέας Αριστεράς.

in.gr