Βαρύτητα στα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής Φαρκαδόνας δίνει ο Δήμος Φαρκαδόνας. Προτεραιότητα του δήμαρχου Φαρκαδόνας κ. Θανάση Μεριβάκη και κατ’ επέκταση της αντιδημαρχίας Αγροτικής Ανάπτυξης είναι η άμεση εξυπηρέτηση των αναγκών που απασχολούν τους αγροτοκτηνοτροφους. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα krinitrikalon.gr τους προηγούμενους μήνες ο Δήμος Φαρκαδόνας είχε υποβάλει την πρόταση του για ένταξη έργων στο πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης Ελλάδας 2007-2013». Μεταξύ των έργων που έδινε προσοχή ο Δήμος, ήταν κι εκείνο της ασφαλτόστρωσης της αγροτικής οδού Φαρκαδόνας – Κεραμιδίου.

Μετά την εξέταση των αιτημάτων από την αρμόδια επιτροπή χθες κοινοποιήθηκε στο Δήμο Φαρκαδόνας το έγγραφο της ένταξης του συγκεκριμένου έργου στο πρόγραμμα «Α. Μπαλτατζής». «Πρόκειται για μια θετική ενέργεια. Με το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να λυθούν αρκετά προβλήματα που συναντούσαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής μας. Στόχος μας είναι η άμεση επίλυση όλων των προβλημάτων που απασχολούν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής μας, που αποτελούν την πλειοψηφία μεταξύ των επαγγελματικών κλάδων. Ανάλογα και σε μελλοντικό χρόνο θα ασχοληθούμε και θα δίνουμε λύσεις, μιας κι αυτός είναι ο σκοπός μας, σ’ όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους επαγγελματικούς κλάδους και γενικότερα τους πολίτες», σημείωσε ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 610.000 ευρώ. Σημειωτέον προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ένταξης του έργου στο Π.Δ.Ε. του ΥΠΑΑΤ και να τελεσφορήσει η διαδικασία της υλοποίησης της πράξης θα πρέπει μέσα στις επόμενες ημέρες να αποσταλούν η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την αποδοχή της απόφασης ένταξης και των ειδικών όρων της.