Δύο γυναίκες που τις ενώνουν οι τραγικές ιστορίες των παιδιών τους μίλησαν στην εκπομπή του STAR «Αλήθειες με την Ζήνα» είναι οι μητέρες της μικρής Ραφαέλας από την Καλαμπάκα και της Ασπασίας Μπόγρη που την πυροβόλησε ο πατέρας της το 2013.
Οι δυο τους το τελευταίο διάστημα έχουν έρθει πολύ κοντά μέσα από τον αγώνα τους.
Η μητέρα της 18 μηνών Ραφαέλας, Αντιγόνη(δεξιά στη φωτογραφία) μίλησε για το τροχαίο ατύχημα που οδήγησε την μικρούλα της στην εντατική, για την αρχική διάγνωση που μιλούσε για εγκεφαλικό θάνατο, για την γραφειοκρατική περιπέτειά της που ήταν ατελείωτη, μέχρι που κατάφερε να πάει στη Γερμανία και να νοσηλευτεί σε κλινική που είναι εξειδικευμένη για την περίπτωσή της.
Με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε το μοιραίο βράδυ του ατυχήματος: «Εκείνο το βράδυ που έγινε το τροχαίο, το μωρό ήταν πολύ ανήσυχο και μου είπε ο σύζυγός μου να το πάω μια βόλτα για να ηρεμήσει. Το έβαλα στο καθισματάκι του και ήταν πολύ χαρούμενο. Έβρεχε πάρα πολύ. Πήγαμε στο σπίτι της νονάς του και όταν γυρίσαμε για να ξαναμπούμε στο αυτοκίνητο δεν έμπαινε η ζώνη στο καθισματάκι… Οδηγούσα στην δεξιά λωρίδα και κάπου εκεί υπήρχε ένα κράσπεδο. Ο δεξιός τροχός βρήκε εκεί και έγινε αυτό! Δεν κατάλαβα τίποτα. Έγιναν όλα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα! Εκεί έσβησα!».
Μίλησε για τη στήριξη του κόσμου που εδώ και ένα χρόνο τη βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί και για τη νέα ζωή που στήνουν με το σύζυγό της στη Γερμανία προκειμένου να μπορούν να είναι δίπλα στο παιδί τους και να μπορεί να τους παρέχει το γερμανικό κράτος το καλύτερο δυνατό στη νοσηλεία και στην εξέλιξη της υγείας της Ραφαέλας.
Στην συνέχεια λύγισε και κατηγόρησε τον εαυτό της: «Κατέστρεψα τη ζωή του παιδιού μου. Αυτό το σαράκι θα με φάει! Δεν ξέρω, καρκίνο θα πάθω, εγκεφαλικό, καρδιά... Εγώ είμαι υπεύθυνη και κανείς δεν μπορεί να μου βγάλει αυτό το σαράκι από μέσα! Θέλω κρέμασμα στο Σύνταγμα ανάποδα και φτύσιμο»!
Η Σπυριδούλα, η μητέρα της Ασπασίας μίλησε για τη δική της ιστορία. Για τα πράγματα που μπορούσε να κάνει για να αποτρέψει όλο αυτό που έγινε και τα «αν» που την «τρώνε».
Μέσα από τις τραγικές ιστορίες τους οι δύο γυναίκες γνωρίστηκαν μέσω facebook και έχουν επικοινωνία.
Η μητέρα της Ασπασίας αφού ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για την στήριξη έδωσε κουράγιο στην μητέρα της Ραφαέλας και είπε χαρακτηριστικά με δάκρυα στα μάτια: «Εγώ πιστεύω στην Ραφαέλα, πιστεύω σε όλα τα παιδιά, γιατί τα παιδιά έχουν τρομερή θέληση και πείσμα! Πιστεύω στο Ασπασάκι μου και όταν είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι τίποτα δεν πάει άσχημα!».
star.gr