Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων, με αφορμή τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την επιβολή των capital controls και την αύξηση των συναλλαγών των επιχειρήσεων μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, απέστειλε επιστολή προς τους διευθυντές των καταστημάτων Τρικάλων των τραπεζών Eurobank, Alphabank, Πειραιώς και Εθνικής, ώστε να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες για την απόκτηση μηχανήματος POS από τα μέλη του, καθώς και το κόστος χρήσης τους. Στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:
«Είναι γεγονός πως μετά την επιβολή των capital controls τον περασμένο Ιούλιο, η αύξηση των συναλλαγών στις επιχειρήσεις με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, αυξήθηκε κατακόρυφα. Δυστυχώς, η απότομη αυτή αλλαγή βρήκε τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τις τράπεζες, απροετοίμαστες. Η ανάγκη για προμήθεια μηχανημάτων POS για τις συναλλαγές των επιχειρήσεων είναι μεγάλη, γιατί απ’ ότι φαίνεται είναι πλέον ένας πολύ σοβαρός λόγος για την μείωση του τζίρου τους στην σημερινή, ιδιαίτερα κρίσιμη οικονομική συγκυρία. Ωστόσο, ακόμη και σήμερα στους συναδέλφους υπάρχει συγκεχυμένη εικόνα για το πλαίσιο συνεργασίας με τις τράπεζες για προμήθεια μηχανημάτων POS.
Γι’ αυτό το λόγο, και προκειμένου να ενημερωθούν τα 1400 μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε τα εξής:
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν οι συνάδελφοι, προκειμένου να προμηθευτούν τα μηχανήματα POS.
Τα κριτήρια αξιολόγησης της τράπεζάς σας για την απόκτηση των POS.
Τον μέσο χρόνο απόκτησης POS από την στιγμή που μια επιχείρηση θα κάνει την αίτηση.
Την δυνατότητα μείωσης και εξορθολογισμού των χρεώσεων (απόκτησης και χρήσης) μηχανήματος POS από την τράπεζά σας, προκειμένου να γίνει ελκυστική η αγορά και η χρήση του από τους συναδέλφους.
Αναμένοντας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απάντησή σας, είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε συνεργασία.»