Μάλλον αμήχανα ένοιωθε κάποιος ακούγοντας, χθες το πρωί στον «Ζυγό», τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλο, να λέει ότι ταξιδεύει στην Αθήνα για τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα με το ΚΤΕΛ. Ο ίδιος είπε μάλιστα ότι με παρόμοιο τρόπο μετακινούνται και οι άλλοι δύο τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποθέτουμε ότι αυτό συμβαίνει μέχρι να ανοίξει επίσημα η Βουλή και να τους δοθούν τα προσωπικά τους βουλευτικά αυτοκίνητα όπως προβλέπεται από τον κανονισμό.

Το ΚΤΕΛ δεν είναι κακό μέσο συγκοινωνίας αλλά δεν είναι για τους βουλευτές. Οι εκπρόσωποι του λαού οφείλουν να έχουν χρόνο, άνεση και ευελιξία στις μετακινήσεις τους ώστε να είναι αποδοτικότεροι στα καθήκοντά τους για τα οποία ψηφίστηκαν.

Ειδικά οι νέοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να ξεπεράσουν τα παραδοσιακά συμπλέγματα της αριστεράς περί «αστικού τρόπου ζωής» και «πλουτισμού» και να συμφιλιωθούν με την πραγματικότητα που δεν θέλει ταλαίπωρους βουλευτές αλλά ικανούς και αποτελεσματικούς για τον τόπο τους και τη χώρα.

Αναφερόμαστε στους νεοεκλεγέντες διότι η κυρία Δριτσέλη, πέρυσι, διέθετε μια αξιόμαχη BMW της Βουλής την οποία χρησιμοποιούσε- και καλά έκανε- για τις μετακινήσεις της.

Εκτός αν αυτή τη φορά, λόγω διακυβέρνησης, η Κουμουνδούρου υποχρεώσει τους βουλευτές της επαρχίας να τρέχουν να προλάβουν το τρένο ή το λεωφορείο. Ο λαϊκισμός πολλές φορές δεν έχει όρια. Το να λες π.χ. ότι πουλάς το αλεξίσφαιρο όχημα που χρησιμοποιούσε ο Βενιζέλος, για να πάρεις άντε 50.000 ευρώ, δεν έχει λογική. Άλλωστε αν δεν το χρειαστούν οι κυβερνώντες, είναι ένα αυτοκίνητο άκρως απαραίτητο για τους ξένους αξιωματούχους που φθάνουν στη χώρα μας και τρέμει η ψυχή τους μην τους έρθει καμιά ρουκέτα ενώ κυκλοφορούν στην Αθήνα. 

Πάλι καλά που δεν έβγαλαν στο σφυρί και το κυβερνητικό εμπραέρ με το οποίο ο πρωθυπουργός πήγε χθες στην Κύπρο, ενώ σήμερα συνεχίζει την  περιοδεία του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες…