Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να προκηρυχθεί νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που θα απευθύνεται σε 26.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, με εγγυημένη απασχόληση έξι μηνών σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα. Το νέο πρόγραμμα voucher αναμένεται να εκδοθεί στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2016.
Στο νέο πρόγραμμα το 80 % του προϋπολογισμού κατευθύνεται για ενίσχυση των ανέργων και μόλις το 20% στους φορείς κατάρτισης. Με το νέο σχεδιασμό ο άνεργος θα λαμβάνει, μαζί με την εργοδοτική συμμετοχή, 5.500 ευρώ, ποσό το οποίο αφορά τη θεωρητική κατάρτιση και την πρακτική άσκηση.
Με το νέο σχεδιασμό, οι άνεργοι θα λαμβάνουν, ανά ειδικότητα, πιστοποίηση γνώσεων και προσόντων που για πρώτη φορά θα βασίζεται σε ένα ενιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων και
συμβουλευτικής, το οποίο είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Συνολικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει 130 ώρες κατάρτισης και συμβουλευτικής καθοδήγησης για την επιλογή από τους ανέργους του προγράμματος κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν με βάση το εκπαιδευτικό τους υπόβαθρο, την πιθανή εργασιακή εμπειρία τους, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και εν γένει τα ενδιαφέροντά τους. Η επαγγελματική συμβουλευτική θα δίδεται με τη μορφή εξατομικευμένης παρέμβασης, αλλά και ομαδικής συμβουλευτικής υποστήριξης.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας.
www.aketh.gr
email: info@aketh.gr
τηλ: 2431024697