Tη βεβαιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτο κόμμα στις προσεχείς εκλογές εξέφρασε από τα Τρίκαλα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας χθες βράδυ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος. Όπως υποστήριξε «για να γίνει αυτή η πρωτιά αυτοδυναμία θα πρέπει να κερδηθούν εκείνοι που νιώθουν απογοητευμένοι».

Για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «είναι ένα ψηφοδέλτιο δυνατό. Έχουμε δυνάμεις που στήριξαν τη διαφθορά και δυνάμεις που είναι κοντά στο λαό. Εδώ και επτά μήνες δεν τους χαριστήκαμε. Κάναμε ρήγματα στο αντίπαλο στρατόπεδο με τις κινήσεις και τον αγώνα που κάναμε. Ο Αλέξης Τσίπρας κτυπήθηκε με τοίχο και τον ράγισε. Χρειάζεται κυβέρνηση της αριστεράς που να αξιοποιήσει τα ρήγματα».

Μιλώντας τέλος για τη νέα γενιά τόνισε ότι «πρέπει να δει τη θετική πλευρά της πολιτικοποίησής της. Γι΄ αυτό πρέπει να διευκολύνουμε και να εμποτίσουμε με νέες ιδέες όλους αυτούς τους ανθρώπους που έδωσαν τη μάχη του Όχι αλλά δεν νιώθουν ότι τους ικανοποιεί η πορεία μετά».

Τέλος, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα οι: Σάκης Παπαδόπουλος, Παναγιώτα Δριτσέλη, Χρήστος Σιμορέλης, Γιώργος Παπασίμος, Θανάσης Ευαγγελόπουλος και Βασιλική Πρινάρη.