Σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα ενώπιον πυκνού ακροατηρίου γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης στα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» προς τιμήν των αποφοίτων Λυκείου της σχολικής χρονιάς 2014 - 2015.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με  χαιρετισμό από τον Πρόεδρο των Εκπαιδευτηρίων κ. Γκίμτσα Βασίλειο.

Κεντρικός ομιλητής και επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο κ. Στεργιούλας Νικόλαος, αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ, ο οποίος στην ομιλία του παρότρυνε τους αποφοίτους να είναι συνεπείς στην παρακολούθηση των μαθημάτων τους, παρά το γεγονός ότι οι παρακολουθήσεις στις περισσότερες σχολές δεν είναι υποχρεωτικές. Επιπλέον, τόνισε ότι βασικό κριτήριο για την πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών είναι ο βαθμός του πτυχίου τους, πράγμα που θα πρέπει να το έχουν υπόψη τους από την αρχή της φοιτητικής τους ζωής. Τέλος, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι από αύριο θα είναι υπεύθυνοι όχι μόνο για τα μαθήματά τους αλλά για όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς τους, πράγμα που θα προσφέρει σημαντικές εμπειρίες στη ζωή τους αλλά απαιτεί και υψηλή υπευθυνότητα.

Στη συνέχεια, χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Λυκείο κ. Τσιρογιάννης Χαράλμπος, ο οποίος μιλώντας από την πλευρά του γονέα ανέφερε προς τους αποφοίτους «Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και σε μια παρατεταμένη περίοδο αμφιβολίας και αβεβαιότητας. Εξαρτάται όμως και από εσάς να αλλάξετε τις προδιαγραφές του μέλλοντος χρησιμοποιώντας σα βάση, όλα τα εφόδια που έχετε ήδη αποκτήσει και θα αποκτήσετε μετέπειτα. Κυνηγήστε με σθένος αυτό που επιθυμείτε να κάνετε στη ζωή σας καθώς και την αλήθεια και τη δικαιοσύνη όχι μόνο για τον εαυτό σας, αλλά και για τους άλλους»

Κατόπιν, πήρε το λόγο ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Μανάκος Δημήτρης, ο οποίος τόνισε προς τους αποφοίτους «Οι σπουδές που θα αρχίσετε σε λίγο πρέπει να ασκήσουν πολλαπλή επίδραση με στόχευση αφενός την ολοκλήρωση της προσωπικότητας σας και την ανάληψη ευθυνών σε όλους τους τομείς της ζωής σας και αφετέρου την απόκτηση γνώσεων ειδικών που θα σας δώσουν ευελιξία επαγγελματική και την δυνατότητα επέκταση των γνώσεων σας με την δια βίου μάθηση. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το μέλλον απαιτεί ικανότητα προσαρμογής σε διαφορετικές συνθήκες ζωής και επαγγελμάτων και τα εφόδια για την προσαρμογή αυτή θα πρέπει να τα αποκτήσετε μέσα από τις σπουδές σας..»

Η μαθήτρια Ανδρομάχη Ρούσινου, πρώτη σε βαθμό πρόσβασης του Σχολείου στην Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ., μοιράστηκε με τους συμμαθητές της κάποιες σκέψεις τονίζοντας «Αποχαιρετούμε τόσο τους καθηγητές και το προσωπικό του Σχολείου, ευχαριστώντας τους για την πολύτιμη βοήθειά τους, όσο και τους νεότερους μαθητές του Σχολείου, ευχόμενοι καλή πρόοδο και επιτυχία στους στόχους τους. Και σίγουρα δεν ξεχνάμε πώς το γεγονός ότι ατενίζουμε αισιόδοξα το μέλλον το χρωστάμε σε ένα απαιτητικό παρελθόν, το οποίο όμως τελικά μας αντάμειψε με τον καλύτερο τρόπο..»

Τον αποχαιρετιστήριο λόγο εκ μέρους των φετινών αποφοίτων εκφώνησε ο Αντιπρόεδρος του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου των μαθητών του Λυκείου Άγγελος Πίσσας, ο οποίος ανέφερε με ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο «Οι καθηγητές των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» απέδειξαν ότι είναι πραγματικοί δάσκαλοι. Δάσκαλοι και μας έδωσαν έμπνευση και ώθηση για να πετύχουμε τους  στόχους μας και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας. Γιατί η διαφορά ενός εκπαιδευτικού με τον πραγματικό δάσκαλο είναι κυρίως αυτό, όχι να σου μεταδίδει απλώς γνώσεις αλλά να σου δίνει έμπνευση και πίστη... Κι εμείς αυτό το εισπράξαμε κι ελπίζω να καταφέρουμε να το μεταδώσουμε και να το πολλαπλασιάσουμε απ' όποιο μετερίζι κι αν βρεθούμε.»

Στην εκδήλωση παρέστη ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Κωνσταντίνος Κυπριζλής, ο οποίος έκανε λόγο για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν στις σπουδές τους, πράγμα που  δεν ίσχυε για τη δική του γενιά, αφού τα πράγματα τότε φαίνονταν πιο αισιόδοξα. Παρόλα αυτά τους παρότρυνε να δείξουν σθένος και να αντιμετωπίσουν κάθε δυσκολία με αισιοδοξία. 

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες αποφοιτήρια  για την φοίτησή τους στα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» από τον καθηγητή του Σχολείου κ. Νικόλαο Αμπράζη και τις καθηγήτριες κα Σοφία Μαργαρίτη και κα Ευαγγελία Καραβασίλη.

Φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης διατίθεται στο κατάστημα ΦΩΤΟ-ΗΛΙΟΣ, Κυπρίδη – Δραγατογιάννη στην Καποδιστρίου, το οποίο τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» ευχαριστούν θερμά για την κάλυψη της εκδήλωσης.