Με ένα… φέρετρο στην κεφαλή της πορείας και με συνθήματα ενάντια στο καταστροφικό Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, διαδήλωσαν χθες στα Τρίκαλα μέλη εργατικών Σωματείων και Συλλόγων, ενταφιάζοντας συμβολικά την Κοινωνική Ασφάλιση.
Μέλη της Γραμματείας Τρικάλων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ.) συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, όπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών και Βοηθών Λογιστών Γιώργος Κατσίβελος, στην κεντρική ομιλία του συλλαλητηρίου, μίλησε για “κατεδάφιση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων” καλώντας σε ξεσηκωμό το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Τόνισε, δε, ότι “επί δεκαετίες οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων χρηματοδοτούσαν την λεγόμενη οικονομική ανάπτυξη στην χώρα, υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων”. Πρόσθεσε, μάλιστα, εμφαντικά πως “ξανά, πάνω στις πλάτες των εργαζομένων, έρχεται ένα Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που κατ’ επίφαση φέρνει κοινωνική δικαιοσύνη και νέα ανάπτυξη, πάνω στις στάχτες και τα αποκαΐδια που το ίδιο το κεφάλαιο δημιούργησε, με ευθύνη όλων των τελευταίων κυβερνήσεων”. Ο συμβολισμός του φέρετρου για τον ενταφιασμό της Κοινωνικής Ασφάλισης έτυχε ιδιαίτερης προβολής, πάνω στο οποίο υπήρχαν συνθήματα όπως “ΠΑΣΟΚ: Βάλαμε κι εμείς πλάτη”, “Επιτέλους, τέλος της Κοινωνικής Ασφάλισης”. “ΠΑΜΕ για… άλλα: Ευρωπαϊκή Ένωση” και “Δύσκολη δουλειά, καλά τα καταφέραμε: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”.

Η πορεία της συγκέντρωσης, έχοντας πάντα στην κεφαλή της το φέρετρο της Κοινωνικής Ασφάλισης, κινήθηκε στον κεντρικό πεζόδρομο της Ασκληπιού και σε άλλους κεντρικούς δρόμους της πόλης, για να καταλήξει στην κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, όπου οι διαμαρτυρόμενοι έβαλαν φωτιά στο φέρετρο, συμβολίζοντας τις προθέσεις του Π.Α.ΜΕ. και του ελληνικού λαού να “κάψουν τα σχέδια της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου…”. Να σημειωθεί ότι στο συλλαλητήριο συμμετείχαν τα Σωματεία Συνταξιούχων του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Γυναικών, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, οι επαγγελματοβιοτέχνες της ΠΑΣΕΒΕ, ο Σύλλογος Λογιστών και Βοηθών Λογιστών καθώς επίσης εκπαιδευτικοί και γιατροί του Νοσοκομείου Τρικάλων.