Στην 32η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα με την επωνυμία «Αρχιμήδης» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στην Αθήνα από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) διακρίθηκαν αποσπώντας δύο μετάλλια δύο μαθητές των Εκπαιδευτηρίων "Αθηνά".

Από τα τέσσερα χρυσά μετάλλια που απένειμε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, ο Δημήτρης Λώλας, μαθητής της β΄ γυμνασίου, – συναγωνιζόμενος ακόμη και με μεγαλύτερους μαθητές – κατέκτησε το χρυσό Νο1 στους μαθητές γυμνασίου. Ο Κίμωνας Τσιλιώνης, μαθητής της Α΄ Λυκείου, κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο, συναγωνιζόμενος στα ίδια θέματα με μαθητές έως και δύο χρόνια μεγαλύτερους από εκείνον, στον αντίστοιχο «Αρχιμήδη» των μαθητών των λυκείων.
Την Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 στην κατάμεστη μεγάλη αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών διεξήχθη η τελετή των βραβεύσεων της τελικής φάσης των Πανελλήνιων Μαθηματικών Διαγωνισμών που υλοποιεί η ΕΜΕ από το έτος 1931.

Κατόπιν και του Προκριματικού Διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στη συνέχεια, θα στελεχωθούν οι δύο εξαμελείς Εθνικές Μαθηματικές Ομάδες μαθητών από τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας μας. Αυτές θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Διεθνείς μαθηματικούς Διαγωνισμούς.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρει τους μαθητές που απέσπασαν τα δύο μετάλλια αλλά και την Εύα Ντέλκου, μαθήτρια της γ΄ γυμνασίου, που συμμετείχε στη γ΄ φάση του διαγωνισμού. Εύχεται σε όλους να συνεχίσουν το δρόμο των διακρίσεων, που - αν και δύσβατος - δημιουργεί αίσθημα πληρότητας, όταν ο στόχος επιτευχθεί, για να τεθεί ο επόμενος...