Δεν τίθεται τελικά θέμα αργίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την ημέρα ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου. Οι αρχικές πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει δεν είναι αληθινές, καθώς όπως ανέφερε στο trikalaenimerosi.gr ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης «δεν είναι επίσημη αργία η ενθρόνιση Μητροπολίτη». Μάλιστα όπως επισήμανε «δεν είχε τεθεί ποτέ τέτοιο θέμα καθώς οι ενθρονίσεις Μητροπολιτών γινόταν συνήθως Σαββατοκύριακα». Παρόλα αυτά η Περιφερειακή Ενότητα αναζήτησε κάποιο διάταγμα βάσει του οποίου η ημέρα (12η Νοεμβρίου)  μπορεί να χαρακτηριστεί ως τοπική αργία, αλλά τέτοιο δεν υπάρχει.

Όσον αφορά τα σχολεία είναι θέμα των τοπικών Διευθύνσεων Εκπαιδεύσεων για το πώς θα λειτουργήσουν οι μονάδες εκείνη την ημέρα, καθώς αντιπροσωπείες μαθητών (οι σημαιοφόροι και παραστάτες) θα μετέχουν στην τελετή που θα γίνει το μεσημέρι της 12ης Νοεμβρίου.

Ήδη η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, ο δήμος Τρικκαίων και η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών συντονίζουν τις κινήσεις τους για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της τελετής στην οποία θα παρίστανται και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων.

Στην τελετή θα μιλήσουν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημ. Παπαστεργίου και ο νέος Μητροπολίτης.

Να θυμίσουμε ότι η 12η Νοεμβρίου είναι ημέρα απεργίας και ήδη το ΠΑΜΕ Τρικάλων έχει ανακοινώσει απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον χώρο της κεντρικής πλατείας, στις 9.30 το πρωί.