Το Σάββατο 10 Oκτωβρίου, στις 9.00 πμ (ώρα προσέλευσης στο σχολείο 8.30 πμ) θα διεξαχθεί στο 3ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων «Οδυσσέας Ελύτης» (οδός Κακοπλευρίου, Γαρδικάκι, Τρίκαλα) ο γραπτός μαθητικός διαγωνισμός EUROSCOLA.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιθυμώντας να δώσει στους νέους της Ε.Ε. την ευκαιρία να γνωρίσουν τη λειτουργία του και να εκφράσουν τις απόψεις τους διοργανώνει την Ημερίδα Euroscola στο Στρασβούργο την 18η Δεκεμβρίου 2015 με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών Λυκείου από τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας θα εκπροσωπηθεί από 24 μαθητές/ τριες και 2 συνοδούς καθηγητές/ τριες από τις Διευθύνσεις Δ.Ε. αρμοδιότητάς της. Για την επιλογή των μαθητών διεξάγεται ο εν λόγω διαγωνισμός με θέμα: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τη Συνθήκη της Λισαβόνας έχει πιο ενισχυμένο ρόλο στη διαμόρφωση της Ευρώπης. Ποιος είναι ο ρόλος του Ευρωπαίου πολίτη και πώς μπορεί να ακουστεί δυνατότερα η φωνή του στην Ευρώπη;»
Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Λυκείων να ενημερώσουν τους μαθητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή στον ανωτέρω διαγωνισμό για την έγκαιρη προσέλευσή τους στο σχολείο.
Οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο για την ταυτοποίηση των στοιχείων τους αναφέρεται σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Τρικάλων.