Έπεσε χθες η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας με τα κόμματα να κορυφώνουν τη ρητορική τους εν όψει της κάλπης. Την Κυριακή οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν σε μία από τις κρισιμότερες εκλογικές αναμετρήσεις της μεταπολίτευσης. Οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Η ψήφος είναι υποχρεωτική και μπορεί να γίνει με την αστυνομική μας ταυτότητα ή σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή διαβατήριο ή άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Στο νομό Τρικάλων οι εγγεγραμμένοι ανέρχονται σε 148.660, θα ψηφίσουν σε 312 εκλογικά τμήματα και μπορούν να βάλουν μέχρι δύο σταυρούς προτίμησης.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που:

-Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (όσοι έχουν γεννηθεί το έτος 1996).

-Είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου της χώρας. Δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.

Δεν θα ψηφίσουν τελικά οι γεννηθέντες το 1997 στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ επεκτείνεται εκτάκτως, λόγω των εκλογών, το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων στα Αστυνομικά Τμήματα για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Συγκεκριμένα, το Σάββατο θα λειτουργήσουν έως 18:00 και την Κυριακή, ανήμερα των εκλογών, από τις 07:00 έως τις 19:00.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης - αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, θα εκδίδεται άμεσα αυτό, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Επίσης στο Δήμο Τρικκαίων για την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των δημοτών, οι υπηρεσίες των Δημοτολογίων θα παραμείνουν ανοιχτές σήμερα  Σάββατο από 09.00 έως 19.00 και την Κυριακή από 07.00 έως 19.00.