Εσωκομματικά και άλλα…εσώψυχα, έβγαλαν σε μια σκληρή πλην όμως κόσμια, οφείλουμε να επισημάνουμε, αντιπαράθεση στο facebook ο Γιώργος Χονδρός και ο Δημήτρης Παπαθανασίου. Ο πρώτος, παραμένει κυβερνητικός και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο δεύτερος, που ήταν και υποψήφιος δήμαρχος Τρικάλων με το κόμμα του Τσίπρα, αποχώρησε και ανήκει στη Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη.

Αφορμή αποτέλεσε ένα post τρίτου το οποίο έγραφε «Προσαρμόζονται γρήγορα οι Συριζαίοι. Το υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας Τρικάλων που για χρόνια πετροβολούσαν, θα το λειτουργήσουν οι ίδιοι!»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Αυτοί που παρέμειναν στο ΣΥΡΙΖΑ (κυρίως τα στελέχη αλλά και τα απλά μέλη,) μετά την μετάλλαξή του σε μνημονιακό κόμμα της ¨κεντροαριστεράς" με σοσιαλφιλελεύθερη κατεύθυνση, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα πίνουν σταγόνα-σταγόνα, το πικρό ποτήρι της ιδεολογικής τους σύγχυσης και της πολιτικής τους ασυνέπειας.

Giorgos Chondros Αγαπητέ Δημήτρη, είναι η πρώτη και ελπίζω η τελευταία φορά που συμμετέχω σε τέτοιας μορφής διάλογο μαζί σου γιατί θεωρώ ότι από την υπερβολή έχεις περάσει πλέον στον δογματικό αφορισμό. Στο δια ταύτα: Ο ΣΥΡΙΖΑ και το αρμόδιο τμήμα του ήταν και παραμένει κατά την λειτουργίας του ΥΗΣ Μεσοχώρας. Για την κυβέρνηση είναι ανοιχτό το θέμα. Η πολιτική που ανακοινώθηκε στην Θεσσαλία είναι δυστυχώς η πολιτική που εκπόνησε η ηγεσία Π. Λαφαζάνη, του μετέπειτα επικεφαλής της ΛΑΕ, σε συνεργασία με την ΔΕΗ. Η επιλογή Γ. Αδριώτη στην αντιπροεδρία της ΔΕΗ είναι επιλογή Π. Λαφαζάνη, η συντριπτική πλειοψηφία του ισχυρού λόμπι της ΔΕΗ, κυρίως το συνδικαλιστικό κομμάτι, έχει επίσης προσχωρήσει στην ΛΑΕ. Η κομουνιστική Αριστερά έχει στο μοντέλο ανάπτυξής της τα μεγάλα ``σοβιετικού`` τύπου έργα όπως η εκτροπή και η Μεσοχώρα. Η περιβαλλοντική λογική μπολιάστηκε στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και στον ΣΥΡΙΖΑ από την Ανανεωτική και Ευρωκομουνιστική Αριστερά. Το πνεύμα αυτό συνδέθηκε οργανικά με τα τοπικά και υπερτοπικά κινήματα υπεράσπισης του περιβάλλοντος. Στην διάρκεια της υπουργικής του θητείας ο Π. Λαφαζάνης αρνήθηκε να συναντηθεί τόσο μ αυτά τα κινήματα όσο και με το ίδιο το τμήμα Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ. Συναντήθηκε όμως επανειλημμένα με τους ιδιοκτήτες της ELDORADO GOLD. Μπορεί εν τω μεταξύ να μας χωρίζουν πολιτικολιδεολογικά πολλά. Θα σου σύστηνα όμως και στο όνομα της κοινής μας πορείας οι σχολιασμοί σου να είναι περισσότερο πολιτικοί και όχι αφοριστικοί. Ως προς το θέμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δημοσιοποιήσει πάραυτα τη θέση του για τη Μεσοχώρα. Περιμένω να διαβάσω και την θέση της ΛΑΕ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Τις τελευταίες σου επισημάνσεις (γιατί όλα τα υπόλοιπα αποτελούν πολιτική παραφιλολογία) να τις μεταφέρεις αγαπητέ Γιώργο στους συντρόφους σου , βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, που σύμφωνα με σημερινές τους ραδιοφωνικές δηλώσεις , ετοιμάζουν ερώτηση για την "καθυστέρηση" της λειτουργίας του υδροηλεκτρικού σταθμού της Μεσοχώρας. Η "Λαϊκή Ενότητα" αγωνίζεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ που επιβάλλει το 3ο μνημόνιο που υπερψήφισες στις εκλογές της 20/9 , ιδιωτικοποίηση που όπως και εσύ στο παρελθόν έχεις υποστηρίξει ,αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα για την επίσπευση της λειτουργίας του Η/Υ Μεσοχώρας. Όσο για τον Λαφαζάνη , μην συνεχίζεις να τον επισείεις ως "μπαμπούλα" σε βάρος του περιβάλλοντος αφού με τα εκβιαστικά διλήμματα και τις πληρωμένες δημοσκοπήσεις η κυβέρνηση Μαξίμου και τα συντρόφια σου στην Κουμουνδούρου απαλλάχθηκαν από την κοινοβουλευτική του παρουσία όπως και όλων όσοι διαχωρίσαμε τη στάση μας από τη συμφωνία της 12ης΄/13ης Ιουλίου .Μην συνεχίζεις λοιπόν στο ίδιο μοτίβο γιατί θα φθάσεις στο τραγελαφικό : να εγκαινιάζει ο Τσίπρας το φράγμα και εσύ να αναθεματίζεις της στάση Λαφαζάνη . Στο λέγαμε από χρόνια και γελάγαμε ότι η ιστορία ετοιμάζει σε όλους μας χοντρές φάρσες ,αλλά έτσι όπως τα έφερε η ζωή και οι μεταλλαγμένη σου ηγεσία , μάλλον θα κλαίμε με μαύρο δάκρυ.

Σημ. Η φωτογραφία είναι αρχείου