Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλίας, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. (Τρίκαλα) διοργανώνει από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 αυτοδύναμο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.), στο αντικείμενο «Αρχιτεκτονική και Δομοστατική Αποκατάσταση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων» (Α.ΔΟ.ΑΠ.).  Οι Μεταπτυχιακές Σπουδές οδηγούν στη λήψη αναγνωρισμένου Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.).

Το Π.Μ.Σ. - Α.ΔΟ.ΑΠ. είναι πλήρους φοίτησης, διάρκειας 3 εξαμήνων (1ο εξάμηνο κοινό, 2ο εξάμηνο μαθημάτων κατεύθυνσης, 3ο εξάμηνο εκπόνησης Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας),  με δύο κατευθύνσεις:
α) Αρχιτεκτονική Αποκατάσταση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων
β) Δομοστατική Αποκατάσταση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων
Οι εγγραφές στο Π.Μ.Σ. πραγματοποιούνται κατά το δεύτερο 15θήμερο του Σεπτεμβρίου ενώ τα μαθήματα αρχίζουν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου και πραγματοποιούνται στο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, στο κτίριο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. (Τρίκαλα), στην ελληνική γλώσσα. .

Πληροφορίες παρέχονται από τη Γραμματεία του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. (Τρίκαλα) του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας (24310 23602, 6932714215, 6973986456, adoap-trikala@teithessaly.gr) και από την ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ. –Α.ΔΟ.ΑΠ. www.adoapteithessaly.gr.