Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου έγινε διαδήλωση στο φράχτη - σύμβολο του Eβρου, απαιτώντας να γκρεμιστεί ο φράχτης αποτροπής διόδου προσφύγων-μεταναστών, από την Τουρκία στην Ελλάδα. Όπως από αναφέρεται από το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Rossonero «όσο διατηρείται ο φράχτης του αίσχους, η φρίκη των καθημερινών ναυαγίων με θύματα πρόσφυγες από τις εμπόλεμες περιοχές που προσπαθούν να διαφύγουν από το βέβαιο θάνατο και να αναζητήσουν καλύτερη τύχη στην Ευρώπη, θα συνεχίζει αμείωτη.
Δεν αρκούν η υποκρισία του κράτους και τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης, ούτε τα ευχολόγια των "φιλάνθρωπων" θεσμών για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Όσο δεν ανοίγουν τα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, οι καθημερινοί θάνατοι στα νησιά είναι προμελετημένες δολοφονίες.
Ήδη σε ολόκληρη την Ευρώπη αναπτύσσεται ένα ευρύ και πολύμορφο κίνημα έμπρακτης αλληλεγγύης. Από τεράστιες διαδηλώσεις στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις μέχρι την παροχή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας και τη συλλογή και διάθεση ειδών πρώτης ανάγκης.
Στη διαδήλωση κυριάρχησαν συνθήματα όπως:
«Στο φράχτη του 'Εβρου, στον πάτο του Αιγαίου, χτίζεται η ασφάλεια του κάθε Ευρωπαίου»,
«Σύνορα σημαίνει πρόσφυγες πνιγμένοι», «Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών»
Τρικαλινοί και Τρικαλινές που δραστηριοποιούνται στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο «Rossonero»,  συμμετείχαν στην διαδήλωση που, λίγο πριν τα σύνορα, στο κέντρο του χωριού Καστανιές, αντιμετωπίστηκε με δακρυγόνα από τα ΜΑΤ.
Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος
Τα ναυάγια είναι δολοφονίες
Να γκρεμιστεί τώρα ο φράχτης του Έβρου
Ανοικτά σύνορα σε όλη την Ευρώπη»