Οι καθημερινές εικόνες των δελτίων ειδήσεων με τους πνιγμένους πρόσφυγες στο Αιγαίο κινδυνεύουν να γίνουν ρουτίνα, με αποτέλεσμα να μην προκαλούν εντύπωση, να μην σοκάρουν τον κόσμο που τις παρακολουθεί. Καθημερινές εικόνες φρίκης όπου χιλιάδες γυναίκες, άνδρες και μικρά παιδιά, ρισκάρουν τις ζωές τους προκειμένου να διαφύγουν απ την βαρβαρότητα των πολέμων που επιβάλει ένα ολοκληρωτικό σύστημα καταπίεσης και αδικίας, ένας παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός που επιλέγει ποιοι θα απολαμβάνουν μια ζωή με ανέσεις και ποιοι θα ξεριζωθούν από τον τόπο τους, θα χάσουν το σπίτι τους και θα αναγκαστούν να ταξιδέψουν στο άγνωστο της προσφυγιάς για να επιβιώσουν.
Αντ' αυτού η Ε.Ε με την Ελληνική κυβέρνηση δηλώνουν απλά την αλληλεγγύη τους γύρω από το προσφυγικό ζήτημα. Στην πραγματικότητα όμως εφαρμόζουν τις πιο αντιδραστικές πολιτικές, διότι προκρίνουν την καταστολή ως μέσο διαχείρισης, με την πλήρη ανάληψη της “απώθησης και της διάσωσης” από την Frontex.
Πέρα όμως από αυτές τις απάνθρωπες πολιτικές, έχει δημιουργηθεί και ένα πολύπλευρο και ισχυρό κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, που καλωσορίζει , στηρίζει έμπρακτα και καλύπτει τις άμεσες ανάγκες των προσφύγων, γνωρίζοντας όμως παράλληλα ότι αποτελεί ανάγκη να βρει τους τρόπους εκείνους που μπορεί αντιπαλέψει τις αιτίες της προσφυγικής κρίσης. Γι' αυτό το λόγο  διεκδικούμε το άνοιγμα των συνόρων της Ευρώπης Φρούριο, βάζοντας μια πρώτη και κύρια αιχμή προς αυτόν τον σκοπό, να γκρεμίσουμε τον φράχτη στον Έβρο που στοιχίζει ανθρώπινες ζωές.
Ο Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος «Rossonero» στηρίζει την απόφαση της Πρωτοβουλίας Αθήνας ενάντια στον φράχτη του Έβρου για πανελλαδική κινητοποίηση στον Έβρο ενάντια στον φράχτη, το Σάββατο 31 Οκτώβρη και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε αυτή.
Κρατήσεις θέσεων από Αθήνα: 6942019913, 6987805080, 6947051512
Για κρατήσεις θέσεων από τα Τρίκαλα 6973333413