Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει τους συναδέλφους κυνηγούς ότι σήμερα άρχισε ο αεροεμβολιασμός κατά του ιού της λύσσας στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Διασέλου, ενώ τις επόμενες πέντε (5) ημέρες θα γίνει σε περιοχές του Νομού Τρικάλων και της Θεσσαλίας. Σε περίπτωση που βρεθεί κάποιο εμβόλιο-δόλωμα, παρακαλούνται οι κυνηγοί να ακολουθήσουν τις οδηγίες όπως παρακάτω :
Δεν πρέπει να αγγίζονται και δεν τα σπάμε, γράφουν πάνω ότι είναι επικίνδυνα, έχουν τηλέφωνο με πληροφορίες και φέρουν μέσα τους τον ιό της λύσσας. Τα μικρά παιδιά να μην τα πειράξουνε εάν τα βρούνε.
Ο ιός της λύσσας που υπάρχει με μορφή εμβολίου μέσα στο δόλωμα θα παραμείνει ζωντανός-ενεργός για πέντε (5) ημέρες από την ημερομηνία ρίψης. Προσπαθούμε όσο αυτό είναι εφικτό να παρακολουθούμε το σκύλο μας για τυχόν δάγκωμα του δολώματος. Το δόλωμα δεν είναι επικίνδυνο για το σκυλί μας (είτε είναι εμβολιασμένο είτε όχι) αλλά ο ιός εάν τον φάει ο σκύλος θα είναι ζωντανός στη γύρω στοματική κοιλότητα του σκύλου. Για τον λόγο αυτόν για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Μην βάζετε τα χάρια σας στο στόμα του σκύλου. Όταν μας φέρνει το θήραμα αν μπορούμε να φοράμε γάντια για να το πάρουμε.