Μετά την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας, το 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων βραβεύτηκε και με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning που υλοποιήθηκε από την κ. Αβλουλά Μαρία (ΠΕ06 - Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας) και ομάδα μαθητών της Γ΄τάξης κατά το σχολικό έτος 2014-2015. 
Η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας είναι ένα δεύτερο αναγνωριστικό της επιτυχίας ενός eTwinning έργου. Απονέμεται αυτόματα από την Κεντρική Υπηρεσία Στήριξης στα σχολεία τα οποία διεξάγουν ένα έργο και που:
1.    έχουν προταθεί για την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας από δύο τουλάχιστον Εθνικές Υπηρεσίες Στήριξης, μετά τη διαδικασία επιλογής,
2.    τουλάχιστον δύο συνεργάτες έχουν ήδη λάβει την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας.
Ο τίτλος του προγράμματος ήταν "Festivals and Traditions of our Countries" (Εορτασμοί και Παραδόσεις των Χωρών μας).
Πρόκειται για ένα συνεργατικό πρόγραμμα στην αγγλική γλώσσα μεταξύ του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων, του Liceo Statale "Regina Elena" της Ιταλίας και του "Gymnasium Lappersdorf" της Γερμανίας. Στα πλαίσια του προγράμματος δημιουργήθηκε από κοινού ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με τις εργασίες των μαθητών και των τριών σχολείων.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 9ου Γυμνασίου Τρικάλων συγχαίρει την κ. Αβδουλά και τους μαθητές και μαθήτριες της ομάδας της για την επιτυχία τους και εύχεται περαιτέρω διακρίσεις και καλή συνέχεια στην υλοποίηση νέων προγραμμάτων.
Το ηλεκτρονικό βιβλίο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του σχολείου μας