Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων, με αφορμή τα προβλήματα και τις πολλές ώρες αναμονής στις συναλλαγές του κοινού με τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, απέστειλε επιστολή - πρόταση προς την Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, προκειμένου να αυξηθούν τα Αυτόματα Μηχανήματα Ανάληψης Μετρητών (ΑΤΜ) στην πόλη των Τρικάλων.
Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:
«Όπως γνωρίζετε, με την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων τον Ιούλιο 2015, δημιουργήθηκε έντονο πρόβλημα στις καθημερινές συναλλαγές του κοινού και των επιχειρήσεων με όλες τις τράπεζες.
Για την Εθνική τράπεζα, οι ουρές, τόσο στα ταμεία των τριών υποκαταστημάτων σας στα Τρίκαλα, όσο και στα ΑΤΜ είναι τεράστιες και ο χρόνος αναμονής για εξυπηρέτηση του κοινού πολλές φορές ξεπερνά τις 2 ώρες. Το τελευταίο διάστημα το πρόβλημα εντείνεται όλο και περισσότερο και παρατηρείται πολύς κόσμος να συνωστίζεται στα ΑΤΜ, ακόμη και τα μεσάνυχτα.
Όπως είναι προφανές, για τον πληθυσμό των Τρικάλων, περίπου 90.000, τα τέσσερα (4) μηχανήματα των αυτόματων συναλλαγών της Εθνικής Τράπεζας δεν είναι αρκετά ώστε να εξυπηρετούν το κοινό. Επιπλέον, με τις καθυστερήσεις που προκαλούν, στερούν χρόνο από τους καταναλωτές και χρήμα από την αγορά.
Γι’ αυτό τον λόγο σας καλούμε να αυξήσετε τα μηχανήματα ΑΤΜ στην πόλη μας, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα οι συναλλαγές του κοινού με την τράπεζά σας, διευκολύνοντας ταυτόχρονα και τις επιχειρήσεις της περιοχής.
Αναμένοντας ότι το αίτημά μας θα γίνει δεκτό, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»