Επτά επιπλέον θέσεις σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό απέσπασαν οι τέσσερις δήμοι του νομού μας από το νέο αναμορφωμένο πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης που θα τεθεί σε εφαρμογή τη Μ. Δευτέρα με την υποβολή των σχετικών αιτήσεων.

Συνολικά οι θέσεις που θα καλυφθούν στους τέσσερις δήμους είναι 521, από 514 που είχαν ανακοινωθεί αρχικά. (Καλαμπάκα 91, Πύλη 40, Τρίκαλα 335 και Φαρκαδόνα 55).

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινά από τις 10 π.μ. τη Μεγάλη Δευτέρα 6-4-2015 και λήγει στις 12 μ.μ. τη Δευτέρα 27-4-2015. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται με απλό τρόπο, αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο «καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων».

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της πρώτης Δημόσιας Πρόσκλησης, δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.