Η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων ανακοινώνει με χαρά την πραγματοποίηση του 28ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας στα Τρίκαλα, το τριήμερο 12 – 14 Ιουνίου 2015. Πρόκειται για μια διοργάνωση που θα φέρει τα Τρίκαλα στο επίκεντρο της ελληνικής κινηματογραφικής ματιάς των Λεσχών όλης της χώρας. Στόχος του συνεδρίου είναι να ενισχυθεί η συζήτηση για την 7η τέχνη, σε ένα θέμα που απασχολεί όλους, όσοι είναι κοινωνοί, συμμέτοχοι, συντελεστές ή αποδέκτες των ταινιών: το τοπίο. Συγκεκριμένα, το θέμα του συνεδρίου είναι «Το φυσικό τοπίο ως ντεκόρ στον κινηματογράφο» και, όπως γίνεται κατανοητό, πρόκειται για ένα θέμα αγαπητό σε πλήθος παραγωγών.
Στις εργασίες του συνεδρίου θα πάρουν μέρος ως ομιλητές, σκηνοθέτες (Δήμος Αβδελιώδης, Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος, Βασίλης Λουλές, Στέφανος Νταλάσης) και πανεπιστημιακοί (Χρυσάνθη Σωτηροπούλου, Στέλλα Κυβέλλου, Ιουλία Μέρμυγκα), μέλη της ΟΚΛΕ και Κινηματογραφικών Λεσχών.
Θα τιμηθούν πρωτοπόροι του κινηματογράφου, του θεσμού της Λέσχης και της φωτογραφίας.

Η πρωτοτυπία της φετινής διοργάνωσης έγκειται στην πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση Εβδομάδας Τρικαλινού Κινηματογράφου, από τις 8 Ιουνίου μέχρι τις 14 Ιουνίου.
Συγκεκριμένα, στην πόλη των Τρικάλων και στον μύλο Ματσόπουλου, θα πραγματοποιηθούν προβολές με ταινίες που έχουν γυριστεί στον νομό Τρικάλων ή με θέμα από την περιοχή.
Την πρώτη ημέρα της Εβδομάδας, διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το 3ο
U Made it Festival. Μια πρωτότυπη δράση της Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων, η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε ερασιτέχνες του κινηματογράφου: σε ιδιώτες, σε σπουδαστές σχολών σχετιζόμενων με τον κινηματογράφο, σε μαθητές και γενικότερα, σε όλους, όσοι έχουν μεράκι για τη μορφή αυτή τέχνης. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής ταινιών, η 31η Μαΐου 2015.
Για περισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα τη; Λέσχης,
www.kltrikala.gr
Το ακριβές πρόγραμμα του συνεδρίου θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.