Μεγάλης επιτυχίας έτυχε η ανοικτή ενημερωτική δράση για τα αδέσποτα ζώα, που διοργάνωσε ο Δήμος Πύλης την Παρασκευή 24 Απριλίου το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πύλης. Η εκδήλωση είχε στόχο την ενημέρωση αλλά κυρίως την ευαισθητοποίηση  των Δημοτών απέναντι στο θέμα της διαχείρισης και αντιμετώπισης των αδέσποτων των ζώων συντροφιάς, προκειμένου να περιοριστούν όσο το δυνατό τα απαράδεκτα φαινόμενα της εγκατάλειψης,, της κακοποίησης και της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής των ζώων αυτών

Αν και η εκδήλωση ήταν ανοικτή στο κοινό, αίσθηση προκάλεσε η αποδοχή που έτυχε από τους φορείς της Μέσης Εκπαίδευσης, αφού αξιοθαύμαστη ήταν η προσέλευση και το ενδιαφέρον των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου της Πύλης. Η κατάμεστη αίθουσα είναι γεγονός άκρως ενθαρρυντικό, αφού αποδεικνύει αφενός τη φιλοζωική διάθεση των νέων ανθρώπων, αφετέρου το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για την υλοποίηση τέτοιων δράσεων.

Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης ήταν το φιλοζωικό και πολιτιστικό σωματείο «Άρτεμις» με την εκπρόσωπό του κα. Βάσω Μπαρτολότα, η οποία ανέπτυξε με γλαφυρό τρόπο και εξειδικευμένα βίντεο θέματα φιλοζωίας και φροντίδας των ζώων, τα προβλήματα που παρουσιάζονται καθημερινά τόσο στη διαχείριση των αδέσποτων κυρίως σκύλων, όσο και ακραίων παραδειγμάτων κακοποίησης δεσποζόμενων ζώων.                      

Εκτός των άλλων την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Πύλης κ. Στ. Καλαμαράς - ο οποίος απεύθυνε και το χαιρετισμό- και κ. Β. Κατσίβελος, ο κ. Κούσης ως Πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου Τρικάλων και εκπρόσωπος της Δ/νσης Κτηνιατρικής της Π.Ε.Τρικάλων, οποίος επικεντρώθηκε στην ανάγκη διαχείρισης των αδέσποτων ζώων κυρίως από την πλευρά των φορέων, ενώ τοποθέτηση έκανε και ο κ. Γ. Αναγνώστου ως πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύλης, παραθέτοντας την άποψη των κυνηγών και εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου.  

Όσοι δεν μπόρεσαν να παρασταθούν στην εκδήλωση και ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με τον οποιοδήποτε τρόπο στην ομάδα εθελοντών διαχείρισης αδέσποτων ζώων, μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πύλης στα τηλέφωνα 2434350317 και 2434350318.