O μικρός μεταναστευτικός γύπας Ασπροπάρης, που στην περιοχή της Θεσσαλίας είναι περισσότερο γνωστός με τις τοπικές ονομασίες «Τυροκόμος» και «Χελωνοφάης», απειλείται άμεσα με εξαφάνιση. Τα Μετέωρα, που μέχρι πρόσφατα φιλοξενούσαν τον μεγαλύτερο πληθυσμό των πουλιών στην Ελλάδα, έχουν την τύχη να διατηρούν ακόμα έναν μικρό αριθμό από τα εναπομείναντα ζευγάρια του σπάνιου αυτού γύπα.

Μία από τις κυριότερες αιτίες για τη δραματική μείωση του πληθυσμού τους τόσο στην ευρύτερη περιοχή των Μετεώρων όσο και γενικότερα στην Ελληνική επικράτεια είναι η παράνομη χρήση και διασπορά δηλητηριασμένων δολωμάτων στη φύση.

Για όλα αυτά τα θέματα η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών και το Δασαρχείο Καλαμπάκας διοργανώνουν ένα διήμερο εκδηλώσεων την Πέμπτη και Παρασκευή, 2 και 3 Απριλίου,  για το πουλί-σύμβολο των βράχων των Μετεώρων.

Θα χορηγηθεί ενημερωτικό υλικό για τις δράσεις προστασίας του Ασπροπάρη και επίσκεψη του 25ου δημοτικού σχολείου Τρικάλων στις εγκαταστάσεις του Μουσείου

Εκεί που διοργανώνονται σημαντικές δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης…

Τ.Π.