Δύο σημαντικές αστυνομικές υπηρεσίες τίθενται σε λειτουργία στη Θεσσαλονίκη καλύπτοντας ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία. Πρόκειται για την επανασύσταση της  δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και τη νέα υπηρεσία της υποδιεύθυνσης οικονομικής αστυνομίας. Η νέα υπηρεσία έχει κάνει τα πρώτα βήματά της με ελέγχους για φοροδιαφυγή, προχώρησε σε συλλήψεις και εξακολουθεί να στελεχώνεται.

Στην οικονομική αστυνομία της Βόρειας Ελλάδας, που έχει αρμοδιότητα ελέγχων σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη, όπως και το ηλεκτρονικό έγκλημα, αναμένεται να τοποθετηθούν περίπου 50 αστυνομικοί. Μέχρι τώρα η στελέχωση βρίσκεται στα πρώτα στάδια και εκτός των επικεφαλής έχουν τοποθετηθεί ακόμη δεκαπέντε αστυνομικοί.

Όπως αναφέρει στην εφημερίδα «Μακεδονία» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. «ειδικά οι υποθέσεις διαδικτυακής απάτης και φοροδιαφυγής παρουσιάζουν τέτοια έξαρση, που είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν από μία υπηρεσία».

Οι μέχρι τώρα έλεγχοι από τα κεντρικά της Αθήνας δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα όσον αφορά την αποτελεσματικότητά τους στην περιφέρεια.

Οπότε ήταν αναγκαία μια τέτοια κίνηση…

Τ.Π.