Με τις νότες του Τσιτσάνη να γεμίζουν την αίθουσα πολιτισμού του Δήμου Νυρεμβέργης, αλλά, κυρίως να θυμίζουν την Ελλάδα, οι τρικαλινοί, οι Έλληνες γενικότερα και οι Γερμανοί φιλόμουσοι, απόλαυσαν τη μουσική του μεγάλου Έλληνα συνθέτη. Ο Δήμος Τρικκαίων, γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη, διοργανώνει εκδηλώσεις και στο εξωτερικό, με την ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης από τα Τρίκαλα και το Μουσείο Τσιτσάνη. Το βράδυ της Κυριακής 18 Οκτωβρίου, η ορχήστρα προσέφερε άρωμα Ελλάδας σε συντοπίτες τρικαλινούς – σε μια εξαιρετικά μεγάλη αριθμητικώς κοινότητα στη γερμανική πόλη της Βαυαρίας -και σε Γερμανούς, καθώς ο Θεσσαλικός Σύλλογος Νυρεμβέργης και περιχώρων «Μετέωρα» α.Σ., διοργάνωσε μια ξεχωριστή βραδιά. Η οποία ενθουσίασε τους παραβρισκόμενους, που δεν άργησαν να στήσουν χορό και να ξεφαντώσουν, με την πατρίδα στην καρδιά τους.
Κάτι που τόνισε και ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου στον χαιρετισμό του, υπενθυμίζοντας τη σχέση των Τρικάλων με τη μουσική, καθώς και στην αναμενόμενη ολοκλήρωση των εργασιών του νέου μουσείου Τσιτσάνη, στις παλιές φυλακές, με τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Παραλλήλως, αναφέρθηκε και στα νέα δεδομένα που υπάρχουν, με βάση την καινοτομία που προωθείται στον Δήμο.


Ο πρόεδρος του θεσσαλικού συλλόγου, κ. Βασίλης Φουρκιώτης είχε προλογίσει την εκδήλωση, ενώ στοιχεία για τη μουσική ανέφερε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων δρ. Ευθύμης Παπαχρήστος.
Από τον Δήμο Τρικκαίων παραβρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι κ. Χρήστος Αναστασίου και Ηλίας Παπανικολάου.
Την ορχήστρα σε αυτή τη μαγική βραδιά αποτελούσαν οι: Μπάμπης Αντωνίου και Χριστίνα Μπελμέζου τραγούδι, Βασίλης Μητσάκης μπουζούκι, Κώστας Λάμπας μπάσο, Χριστόδουλος Πουλιούδης  κιθάρα και Ζωγράφος Σταυρίδης ακορντεόν. Τη γενική ευθύνη της μουσικής παράστασης είχε ο Στέλιος Καραγιώργος.