Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Νέων Επιχειρηματιών Τρικάλων – Καρδίτσας αναφέρει: «Στις μέρες μας όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας. Επιπλέον, ο Έλληνας Επιχειρηματίας – Αυτοαπασχολούμενος , για την επιβίωσή του, αναγκάζεται να προσαρμόζεται στο συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον που διαμορφώνει παράδοξα το φορολογικό σύστημα της χώρας. Εκτός των ανωτέρω, το ελληνικό επιχειρείν «σκοντάφτει» στο τέρας της γραφειοκρατίας που μέχρι πρότινος είχε την κλασική του μορφή και σήμερα έχει μεταλλαχθεί σε ηλεκτρονικό matrix. Οι ιθύνοντες του ελληνικού κράτους εμμένουν να δημιουργούν εμπόδια στο επιχειρείν, επινοώντας καινούριες ιδέες για το πως μπορούν να βλάψουν τις επιχειρήσεις. Δημιουργούν συνεχώς νέες ηλεκτρονικές γραφειοκρατικές υποχρεώσεις που θα μπορούσαν να είχαν επιλυθεί εσωτερικά, με τη χρήση της ψηφιακής πληροφορίας πού ήδη διαθέτει η Γ.Γ.Π.Σ., χωρίς να υποχρεώνουν τις επιχειρήσεις να στέλνουν την ίδια πληροφορία σε διαφορετικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες.
Στα ανωτέρω εμπόδια εντάσσεται και η υποχρέωση των επιχειρήσεων που ορίζεται με το άρθρο 5 της ΚΥΑ 79752/30.12.2014. Ειδικότερα, το ΓΕΜΗ ζητάει από τις επιχειρήσεις να του καταχωρήσουν στην ηλεκτρονική του πλατφόρμα ένα αποδεικτικό που εκδίδει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΓΓΠΣ !!!! Η ανωτέρω υποχρέωση αυξάνει αδικαιολόγητα το λειτουργικό κόστος των ελληνικών επιχειρήσεων, διότι θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η ΓΓΠΣ έστελνε τα δεδομένα στο ΓΕΜΗ. Άραγε, το ΓΕΜΗ ζήτησε τα δεδομένα που χρειάζεται από την ΓΓΠΣ ; Σε κάθε περίπτωση, η αδυναμία συνεννόησης των κρατικών φορέων δεν δικαιολογεί ΚΑΝΕΝΑΝ ιθύνοντα να αποφασίζει σε βάρος των οικονομικών του Έλληνα επιχειρηματία. Ο Έλληνας Επιχειρηματίας – Αυτοαπασχολούμενος οφείλει να καταβάλλει τους αναλογούντες φόρους και μόνο αυτό. Όλα τα άλλα, ας τα επιλύσουν οι κρατικές υπηρεσίες μεταξύ τους.
Για τους λόγους αυτούς, να καταργηθεί η υποχρέωση καταχώρησης στο ΓΕΜΗ του αποδεικτικού υποβολής της φορολογικής δήλωσης που ορίζεται στο άρθρο 5 της ΚΥΑ 79752/2014 και εφεξής οι ιθύνοντες του Ελληνικού Κράτους να σκέφτονται καλύτερα πριν αποφασίζουν οτιδήποτε που μπορεί να βλάψει την Ελληνική Οικονομία. Αποδεχόμαστε την κρατική εξουσία ως μηχανισμό συντονισμού της κοινωνίας μας και όχι ως δημιουργό διοικητικών και οικονομικών προβλημάτων».