Tο Λεκανοπέδιο Αττικής, η Κρήτη και η Θεσσαλία αποτελούν τις περιφέρειες που θα κρίνουν τον νικητή των εκλογών της 20ής Σεπτέμβρη καθώς -όπως αναφέρουν ειδικοί αναλυτές- οι αγρότες, οι αναποφάσιστες γυναίκες αλλά και οι συσπειρώσεις των κομμάτων θα καθορίσουν ποιος από τους δύο μονομάχους, ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, θα κόψει πρώτος το νήμα της κάλπης. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του «Εθνους» ο ΣΥΡΙΖΑ θα δοκιμάσει τις αντοχές των ψηφοφόρων του στις κρίσιμες περιφέρειες της Θεσσαλίας, της Κρήτης και της Αττικής, ενώ η ΝΔ θα επιδιώξει να καταγράψει νίκες κόντρα στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αξιοποιώντας την αύξηση της συσπείρωσης των στελεχών και των ψηφοφόρων. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Μεϊμαράκης έχουν επιλέξει να είναι υποψήφιοι στον νομό Ηρακλείου, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός θα είναι υποψήφιος και στη Λάρισα και ο πρόεδρος της ΝΔ στη Β' Αθηνών, που είναι η εκλογική περιφέρεια όπου εκλεγόταν καθ΄ όλη τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας.

Για την ψήφο των αγροτών
Στη Θεσσαλία οι εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ανέδειξαν νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ και στους τέσσερις νομούς με διαφορά από 4-16 μονάδες από τη ΝΔ σε κάθε νομό. Η απογοήτευση τμημάτων των αγροτικών πληθυσμών από τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές και η πρόβλεψη για επιβάρυνση στη φορολογία των αγροτών οδήγησαν στη δεξαμενή των αναποφάσιστων αρκετούς αγρότες που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο.

Οι παρεμβάσεις του Ευ. Μεϊμαράκη για το αγροτικό, όπου φάνηκε πως η ΝΔ θα παλέψει για να αλλάξουν οι παράμετροι του νέου φορολογικού για τους αγρότες, έχουν διαμορφώσει μία δημοσκοπική υπεροχή της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις αγροτικές περιοχές, που φτάνει το 8%.

Για τον λόγο αυτό ο πρώην αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τους αγρότες, όπου περιλαμβάνονται αλλαγές στα μέτρα φορολόγησης που προβλέπει η συμφωνία.