Οι φήμες για ανταλλαγή τον ακολουθούσαν από την πρώτη ημέρα της Free Agency, από τη στιγμή που όλα έδειχναν ότι δεν υπήρχε χώρος για αυτόν στο rotation των Rockets. Εν τέλει, το μοιραίο συνέβη τα ξημερώματα. Ο Κώστας Παπανικολάου έγινε ανταλλαγή και θα συνεχίσει την καριέρα του στους Nuggets!

Σύμφωνα με το Yahoo, το Houston συμφώνησε να στείλει τον Τρικαλινό διεθνή φόργουορντ στο Denver μαζί με τους Pablo Prigioni, Nick Johnson, Joey Dorsey και την επιλογή τους στον 1ο γύρο του draft για το 2016 (το draft pick είναι προστατευμένο για τις πρώτες 14 θέσεις), προκειμένου να πάρει τον Ty Lawson και ένα draft pick των “σβόλων” στον 2ο γύρο του 2017.

Τι θα κάνουν οι Nuggets με τον Παπανικολάου;

Το ερώτημα βέβαια είναι τι θα πράξουν οι Nuggets στην περίπτωση του Παπανικολάου, μιας και το συμβόλαιο του δεν είναι εγγυημένο εάν αποφασίσουν να τον αποδεσμεύσουν πριν από τις 4 Οκτωβρίου. Μόλις επισημοποιηθεί η ανταλλαγή (τις επόμενες ώρες), οι "σβόλοι" θα έχουν 17 παίκτες στο ρόστερ τους, από τους οποίους αναμένεται να κόψουν τον Prigioni (μόνο τα 440.000 δολάρια του συμβολαίου του είναι εγγυημένα) και τον Dorsey, ενώ λογικά θα κρατήσουν τον Johnson.

Όπως και να 'χει, στη θέση "3" οι Nuggets ήδη έχουν τον Danilo Gallinari και τον Wilson Chandler (που ανανέωσε φέτος), κάτι που δεν εγγυάται χρόνο συμμετοχής στον Παπανικολάου, παρότι σύμφωνα με τη Houston Chronicle o Ελληνας φόργουορντ θεωρούνταν ένας από τους δύο κεντρικούς παίκτες της ανταλλαγής.